Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/09/2007

Δήλωση της 'Αννας Φιλίνη σχετικά με τις επιθέσεις της Αλ.Παπαρήγα στο ΣΥΡΙΖΑ

Η υποψήφια Α' Αθήνας Αννα Φιλίνη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ (στους κ.κ. Λυριτζής και Οικονόμου) σχετικά με τις επιθέσεις της Αλ.Παπαρήγα στο ΣΥΡΙΖΑ για οπορτουνισμούς και για κυβερνήσεις συνεργασίας, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Η δική μας θέση για τις κυβερνήσεις συνεργασίας είναι ριζικά διαφορετική από της κ.Παπαρήγα. Εμείς θέλουμε πραγματικά να χτυπηθεί ο δικομματισμός, να ανοίξει ένας καινούργιος δρόμος για τον λαό και τον τόπο και να σταματήσει η εναλλαγή των δύο μεγάλων κομμάτων στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι από θέση αρχής κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας. Λέμε με σαφήνεια ότι δεν υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις γιατί δεν υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις. Είδαμε π.χ χθες ο κ.Παπανδρέου να μιλάει γενικόλογα περί συνεργασιών και από την άλλη να επιμένει στη θέση του κόμματός του, σχετικά με το άρθρο 16 και να μην διευκρινίζει σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Εμείς είμαστε ριζοσπαστική Αριστερά αλλά και ενωτική Αριστερά, που περιλαμβάνει στους κόλπους της δυνάμεις από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία μέχρι μικρότερες αριστερές οργανώσεις.

Επιμένουμε, σε αντιπαράθεση με τη γραμμή του ΚΚΕ, σε μια ριζοσπαστική και ενωτική γραμμή και στα συνδικάτα και στα κινήματα πολιτών στις γειτονιές.

Επιμένουμε στη γραμμή μας κατά της αναθεώρησης του Συνάγματος, των άρθρων 24 και 16.  

Θέλω, όμως, να προβάλλω ότι είμαστε και κατά της αναθεώρησης του άρθρου 100, που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση για να θεσμοθετήσει το Συνταγματικό Δικαστήριο γιατί αυτό υπονομεύει την  ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης και κυρίως πάει να αφαιρέσει δικαιοδοσίες από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο μας τόσο μας έχει στηρίξει στα ζητήματα του περιβάλλοντος».

Σχετικά με τον κ.Καραμανλή ανέφερε ότι «στο ντιμπέιτ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η Ν.Δ. έχει το θράσος να μην κάνει καμία αυτοκριτική για το περιβάλλον και αγνόησε το αίτημα για ξεχωριστό Υπουργείο Περιβάλλοντος. Το κόμμα της Ν.Δ. επιτέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο για την κριτική που δεχθήκαμε, σχετικά με την πρόταση Αναθεώρησης του άρθρου 24».

To Γραφείο Τύπου