Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/10/2005

Επίσκεψη ΣΥΝ στο Κέντρο Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων "ΑΡΣΙΣ"

Δίμηνη συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνου με τη Νεολαία

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος μαζί με τον Αλ.Τσίπρα, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο για την εκπαιδευτική πολιτική του ΣΥΝ, τη Φ.Τσουκαλά, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και αντιπροσωπεία της Νεολαίας του ΣΥΝ, επισκέφθηκαν σήμερα το Κέντρο της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ» και συζήτησαν με τα ιδρυτικά μέλη και τους εθελοντές του Κέντρου, τους τρόπους που μπορεί να διευρυνθεί αυτή η πρωτοβουλία. Σημειώνεται ότι η ΑΡΣΙΣ είναι μη κυβερνητική εθελοντική οργάνωση υποστήριξης νέων που έχουν βιώσει και βιώνουν συνθήκες ζωής επιβαρυντικές ή και απαγορευτικές για την προσωπική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Μετά τη συζήτηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε την εξής δήλωση:

«Είμαστε εδώ με τον Αλ. Τσίπρα και με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες. Αναζητούμε με αγωνία συμμάχους. Και δεν εννοώ πολιτικά κόμματα με στόχο τις εκλογές. Αναζητούμε συμμάχους στην υπόθεση της κοινωνικής στήριξης των νέων. Βρεθήκαμε σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία, την ΑΡΣΙΣ, η οποία προωθεί πολύ σημαντικές δραστηριότητες σε παιδιά και νέους ανθρώπους που έχουν σχέση με την παραβατικότητα, με την εγκληματικότητα, με τον αποκλεισμό, με την πρόληψη από την εξάρτηση, με την αναζήτηση θέσεων εργασίας.

Εμείς θεωρούμε ότι τέτοιες κοινότητες στήριξης αλλά και εθελοντισμού είναι κάτι πολύτιμο μέσα στην κοινωνική μας ζωή, που αξίζει την στήριξη απ΄ όλα τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς και κρατικούς φορείς.»

ΚΑΤ.ΜΠΟΥΤΟΥ (Ιδρυτικό μέλος της ΑΡΣΙΣ): «Ήταν χαρά μας να έχουμε κοντά μας τον Πρόεδρο του ΣΥΝ και τους εκπροσώπους της Νεολαίας του ΣΥΝ, παρουσιάζοντας τη δουλειά μας και κυρίως ενημερώνοντας και ενισχύοντας δεσμούς κοινωνικούς για τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων, διεκδικώντας καλύτερες κοινωνικές προοπτικές και διεκδικώντας στην καθημερινότητα και στην πράξη το δικαίωμά τους στην εργασία, στην κοινωνική προστασία, στην έκφραση και στη συμμετοχή.»

To Γραφείο Τύπου