Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/09/2007

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για την παραβίαση του ασύλου στη Θεσσαλονίκη

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταγγέλλει την παραβίαση του ασύλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από τις αστυνομικές δυνάμεις, το βράδυ του Σαββάτου με αφορμή μεμονωμένα επεισόδια.

Η παραβίαση του ασύλου επιτρέπεται από τον νόμο, μόνο αν υπάρχουν κακουργήματα κατά της ζωής. Σε κάθε άλλη περίπτωση η άρση του ασύλου γίνεται με παρουσία εισαγγελέα και με άδεια των πρυτανικών αρχών. Απαιτείται επίσης διαφανής και σύννομη δράση της αστυνομίας, στην οποία δεν συγκαταλέγεται η δράση κουκουλοφόρων με πολιτικά, τύπου «ζαρντινιέρας», που είδαμε προχθές.

Μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση και η αστυνομία προχωρούν σε επίδειξη ισχύος, συνεχίζοντας την προκλητική τακτική καταστολής, που εφάρμοσαν καθ όλο το διάστημα των φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Τους προειδοποιούμε ότι η τακτική αυτή δεν πρόκειται να περάσει. Το άσυλο, που αποτελεί θεμελιώδη δημοκρατική κατάκτηση, θα το υπερασπιστούν με όλες τους τις δυνάμεις οι φοιτητές, η πανεπιστημιακή κοινότητα και ολόκληρος ο δημοκρατικός κόσμος.

To Γραφείο Τύπου