Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/09/2007

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Aλ. Αλαβάνος, παρευρέθηκε σήμερα στον αγιασμό του Γυμνασίου Ν.Πεντέλης.

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «ΘΑ ΑΓΩΝΣΤΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους μαθητές τόνισε τα εξής:

«Να σας ευχηθώ καλή χρονιά. Είσαστε τυχεροί νομίζω εδώ, γιατί υπάρχει χώρος και σχετικά καλό περιβάλλον, αν το συγκρίνει κανείς με τα σχολεία που είναι πιεσμένα μέσα σε πολυκατοικίες στην Αθήνα και που δεν έχουν χώρο ούτε για μια γλάστρα. Και είστε επίσης τυχεροί, γιατί είδα ότι όλοι σχεδόν οι δάσκαλοι είναι καθηγήτριες, και, από την εμπειρία που είχα από το σχολείο, οι καθηγήτριες βάζουν και δυο βαθμούς παραπάνω. Είναι μανάδες.

Το σχολείο σας εδώ πιστεύω ότι μπορεί να αναπτύξει δράση στα θέματα του περιβάλλοντος. Έχουμε την Πεντέλη που πρέπει να την προστατεύσουμε. Θα θέλαμε να έχουν περισσότερες δυνατότητες τα σχολεία, αλλά αυτά θα τα πούμε αλλού.

Θέλω να τονίσω δύο σημεία. Το πρώτο είναι ότι έχει βέβαια σημασία ο καθένας να μελετήσει για να αποδώσει και να πάρει το μεγαλύτερο βαθμό, αλλά αν ρωτήσετε εμάς τι θυμόμαστε από τα σχολεία μας, θυμόμαστε τις παρέες και την ομάδα. Αν μου πείτε τι βαθμό πήρα στη Φυσική ή στη Χημεία στη Βʼ ή στη Γʼ Γυμνασίου δεν έχω ιδέα, αλλά, αν με ρωτήσετε ποιους φίλους είχα στο σχολείο, μπορώ να σας πω τριάντα ονόματα. Γι αυτό, παρότι το σύστημα είναι λίγο ανταγωνιστικό, χωρίζει τον έναν από τον άλλον, δημιουργεί μοναξιά πολλές φορές, μην ξεχάσετε το ομαδικό πνεύμα και όταν μπορείτε και δε βλέπει η καθηγήτρια κι έχετε διαβάσει καλά, αφήστε το διπλανό ή τη διπλανή σας να αντιγράψει από την κόλα σας.

Το δεύτερο είναι ένα σημείο από τον χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου που του ευχόμαστε όλοι να αναρρώσει και να είναι καλά στην υγεία του, που λέει «αντισταθείτε».

Η αντίσταση είναι ο δρόμος σας. Είναι σημαντικό αυτό γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα σας ζητάει πάρα πολλά,  αλλά πρέπει να σας αναγνωρίζει και την ελευθερία της γνώμης και της άλλης άποψης και της συμμετοχής στα κοινά. Γι αυτό κι εμείς στην αντιπροσωπεία μας εδώ του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ανάμεσα στους άλλους έχουμε και τον  Οδυσσέα Γαληνό  Παπαρούνη-τον θυμάστε από την τηλεόραση και από το μεγάλο μαθητικό κίνημα. Να πούμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι μια ζωντανή δύναμη στην κοινωνία. Να είστε καλά.»

Σε δήλωσή του εξ άλλου, ο Αλ. Αλαβάνος τόνισε:

«Ευχηθήκαμε στους μαθητές και στις μαθήτριες καλή χρονιά, αλλά θα αγωνιστούμε σκληρά για 5% για την Παιδεία άμεσα, ως αφετηρία, για υποχρέωση του δημοσίου να παρέχει 14 χρόνια εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο μέχρι το τέλος του Λυκείου, για επιμόρφωση των καθηγητών, για αξιοπρεπείς μισθούς στους καθηγητές και για να υπάρξει ένα ομαδικό πνεύμα στην εκπαίδευση.»

To Γραφείο Τύπου