Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/10/2005

Ο Ν.Βούτσης για το Συνέδριο της "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"

Ο Νίκος Βούτσης, μέλος της Π.Γ., και υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ, μιλώντας στην ΕΡΑ (Μόσχοβας - Παρλαβάτζας) μεταξύ άλλων τόνισε:

Το Συνέδριο της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς» αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της πολιτικής Αριστεράς και αντλεί τη σημερινή δυναμική του από μια συστηματική, κοινωνική και κινηματική προσπάθεια, αρχής γενομένης από τις ευρωπορείες του ’97 και με σταθμούς τη Γένοβα, τη Φλωρεντία, την ίδρυση του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ.

Η ενίσχυση, ιδιαίτερα, των κομμάτων της Αριστεράς στη Γαλλία και τη Γερμανία, στην καρδιά της Ευρώπης, αποτέλεσε συνεκτικό κρίκο ανάμεσα στις πιο παραδοσιακά ισχυρές δυνάμεις της Β. Ευρώπης και της Μεσογείου. Οι διαδικασίες της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς» βρίσκονται σε μια αμοιβαία και οργανική πολιτικά σχέση με την άνοδο της Αριστεράς στη Λατινική Αμερική και σηματοδοτούν την προσπάθεια για μια προγραμματική ενηλικίωση και συνδιαμόρφωση εναλλακτικής πρότασης στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και στη διακυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων ελίτ στην Ε.Ε.

Το Συνέδριο αποτελεί πλαίσιο αναφοράς και για προσωπικότητες, διανοούμενους, οικονομολόγους, ακτιβιστές νέων παραδοσιακών κοινωνικών κινημάτων. Δεν είναι μια απλή συνάθροιση των ηγεσιών 23 κομμάτων της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Επιπροσθέτως, μέσα από τα ντοκουμέντα και τις πρωτοβουλίες που θα αποφασισθούν και θα αναληφθούν μετά το Συνέδριο, διαμορφώνεται μια συνεκτική αντίληψη αλληλεγγύης και συνεργασίας, σεβασμού της διαφορετικότητας, κινηματικής πολιτικής και ενός νέου διεθνιστικού, αριστερού πολιτικού πολιτισμού.

To Γραφείο Τύπου