Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/09/2007

Δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου για την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο

Η προεκλογική περίοδος τελειώνει αναδεικνύοντας μια από τις πιο στυγνές εκφράσεις των πολιτικών που εφαρμόζονται. Ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής - με τη σιωπή και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- θέτει θέμα άρσης της μονιμότητας για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ιδιαίτερα για τους νεοπροσλαμβανόμενους, δηλαδή τους νέους και τις νέες.

Αν θέλει να δημιουργήσει κανείς ένα φιλικό προς την κοινωνία δημόσιο τομέα, θα πρέπει να προχωρήσει στη διαφάνεια και την αξιοκρατία και να σταματήσει την κομματοκρατία. Δεν θα έπρεπε να προχωρήσει στην άρση των κατακτήσεων που κανονικά θα ʽπρεπε να κληρονομήσουν οι νέοι και οι νέες από τις προηγούμενες γενιές. Μια κοινωνία, τελικά, και πρέπει να το έχουμε όλοι υπόψιν μας και μεθαύριο που θα ψηφίσουμε, δείχνει τον πολιτισμό της από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους νέους και τις νέες.

Εδώ στη συνάντηση που είχαμε είδαμε νέους και νέες που ενοικιάζονται σε τράπεζες, ανάμεσα σε αυτές και Τράπεζες οι οποίες είναι υπό τον έλεγχο του δημοσίου, όπως για παράδειγμα η Εθνική, σαν να είναι ποδήλατα. Αποτέλεσμα να χάνουν σημαντικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προκειμένου να κερδίσουν 100 ή 200 ευρώ οι Τράπεζες με τα τεράστια υπερκέρδη. Είδαμε νέους και νέες που εργάζονται με τα προγράμματα stage, δήθεν ως καταρτιζόμενοι. Εργάζονται, όμως, κανονικά, με 400 ευρώ, οι περισσότεροι χωρίς ασφάλιση και με την προοπτική της απόλυσης. Είδαμε νέους και νέες να εργάζονται ως συμβασιούχοι με συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου.

Εμείς ζητάμε από τα γενιά να ψηφίσει με τέτοιο τρόπο ώστε να βγει ένα κοινωνικό μήνυμα. Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς προσπαθεί ώστε να μπορέσουμε να καταργήσουμε όλες αυτές τις μορφές σύγχρονου δουλεμπορίου που εφαρμόζει το ίδιο το δημόσιο, και να δώσουμε περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα στους νέους από αυτά που έχουν οι προηγούμενες γενιές.

To Γραφείο Τύπου