Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/10/2005

Συνάντηση του ΣΥΝ με εκπροσώπους του «Συνδέσμου Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων Ελλάδος» σχετικά με τη «γρίπη των πουλερικών»

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, με επικεφαλής το Γιάννη Τόλιο, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, την Ελένη Σαραντοπούλου μέλος της ΚΠΕ από το Αγροτικό Τμήμα και την Φλωρεντία Μπόλα από το Τμήμα Υγείας, είχαν συνάντηση στα γραφεία του ΣΥΝ με εκπροσώπους του «Συνδέσμου Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων Ελλάδος», σχετικά με τις συνέπειες της «γρίπης των πουλερικών» στον κλάδο. Οι εκπρόσωποι του «Συνδέσμου», κ.κ. Δ.Θεοφιλόπουλος και Δ.Κουσιάκης, ενημέρωσαν για τη δεινή θέση που έχει περιέλθει ο κλάδος (πτώση τζίρου 75-80%) από τον τρόπο ενημέρωσης του κοινού και έθεσαν το ζήτημα της άμεσης στήριξης του για την επιβίωση 15.000 οικογενειών.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ τόνισαν, ότι πρέπει κατ’ αρχήν να υπάρξει από την κυβέρνηση, ουσιαστική και υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού ώστε να γίνει αντιστροφή του κλίματος (δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από μαγειρεμένα ή ψημένα πουλερικά), ενώ παράλληλα να παρθούν αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα, τόσο για τους παραγωγούς-πτηνοτρόφους, όσο και για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Τέλος τόνισαν την ανάγκη εφαρμογής ενός εκτάκτου προγράμματος στήριξης των παραγωγών, με συνδυασμό μέτρων (πιστωτικών, εκτάκτων ενισχύσεων και αποζημιώσεων), ώστε να κρατηθεί ο κλάδος βιώσιμος και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

To Γραφείο Τύπου