Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/09/2007

'Αρθρο του Γιάννη Δραγασάκη στην εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΝΕΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ"

Ορισμένοι είπαν ότι οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές άλλαξαν την προεκλογική ατζέντα. Στην πραγματικότητα όμως, οι πυρκαγιές απλά μας υπενθύμισαν ποια θα έπρεπε να ήταν εξ αρχής η ατζέντα. Διότι δε νοείται να συζητάμε για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο ερήμην του περιβάλλοντος, όπως και δε μπορούμε να μιλάμε για ατομική ευημερία χωρίς τις συλλογικές προϋποθέσεις της και μεταξύ αυτών τα δημόσια αγαθά, τις υλικές και τις κοινωνικές υποδομές σε πρώτη γραμμή.

Για την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά, για τις οικολογικές κινήσεις και οργανώσεις, για όσους και όσες χρόνια τώρα αγωνίζονται για την οικολογική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την προστασία του περιβάλλοντος, αυτή η αλλαγή της ατζέντας μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί για να έρθουν στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τα ζητήματα της  ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών, αλλά και της οικολογικής θωράκισης της χώρας γενικότερα από πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς, λειψυδρία και άλλες φυσικές καταστροφές.

Στην τελευταία κοινοβουλευτική θητεία, ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέδειξε τα αρκετά από τα ζητήματα  που απασχόλησαν τους κατοίκους της Αργυρούπολης του Ελληνικού και της Γλυφάδας.

- Επανειλημμένα τοποθετηθήκαμε στη Βουλή για το θέμα του Μητροπολιτικού Πάρκου διεκδικώντας ένα ανοικτό σε όλους πάρκο με υψηλό πράσινο και αποκρούοντας τα σχέδια για τη νέα πόλη που εκπονήθηκαν με προδιαγραφές της κυβέρνησης Σημίτη και εξαγγέλθηκαν από τον κ. Σουφλιά.

- Με πλήθος κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων  φέραμε στην επιφάνεια το πρόβλημα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες, τις παράνομες συμβάσεις και χρήσεις από ιδιώτες δημόσιων εκτάσεων και στηρίξαμε αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων για ελεύθερη πρόσβαση και χρήση των ακτών.

- Καταθέσαμε σειρά ερωτήσεων για το θέμα της λεωφόρου ταχείας κυκλοφορίας και την επέκταση της περιφερειακής του Υμηττού προβάλλοντας τις θέσεις του κινήματος για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων.

Εκείνο που μπορούμε να υποσχεθούμε στον πολίτη είναι ότι θα είμαστε και στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο σταθερά δίπλα στους αγώνες και τις αγωνίες του για μια καλύτερη ζωή. Γι' αυτό και η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο χρήσιμη ψήφος.