Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/10/2005

Ελπιδοφόρα εξέλιξη το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Μιλώντας σε εκδήλωση της Π.Κ. Μελισσίων του ΣΥΝ για το επικείμενο 1ο Συνέδριο του Κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά» στην Αθήνα, ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της Π.Γ. του κόμματος με ευθύνη για τις διεθνείς σχέσεις, τόνισε:

Το κόμμα «Ευρωπαϊκή Αριστερά», για του οποίου την ίδρυση ο ΣΥΝ πρωταγωνίστησε, αποτελεί ελπιδοφόρα εξέλιξη για τους εργαζόμενους και τις κοινωνίες της Ευρώπης που πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Πρόκειται για μια νέα ποιότητα συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς και για μια διαδικασία σε εξέλιξη, που είναι ανοιχτή σε όλα τα ρεύματα της αριστεράς και της οικολογίας της ηπείρου μας. Χωρίς την ικανότητα μιας συντονισμένης και συνεχούς παρέμβασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και προβολής εναλλακτικών προτάσεων στο επίπεδο αυτό, δεν μπορεί η αριστερά να επιτύχει τις αναγκαίες αλλαγές ούτε σε εθνικό επίπεδο

Θα είναι στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα οι δυνάμεις που εμπνέονται από έναν λαϊκό αριστερό ευρωπαϊσμό, τα κόμματα που πρωτοστάτησαν για το Γαλλικό και Ολλανδικό «ΟΧΙ» στο Ευρωσύνταγμα, η ελπιδοφόρα νέα αριστερά της Γερμανίας, αριστερές δυνάμεις από όλες τις γωνιές της Ευρώπης αλλά και εκπρόσωποι αριστερών κομμάτων από άλλες ηπείρους.

Όλοι μαζί θα διακηρύξουμε «Ναι, μπορούμε να αλλάξουμε την Ευρώπη» και να διεκδικήσουμε έναν διαφορετικό κόσμο, εμπνεόμενοι από τις ιδέες και τις αξίες του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία».

To Γραφείο Τύπου