Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/09/2007

Δήλωση Νάντιας Βαλαβάνη

Η υποψήφια βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Ηράκλειο κ. Νάντια Βαλαβάνη σε δήλωσή της μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, έκανε την παρακάτω δήλωση:         

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μου του Ηρακλείου για τη μεγάλη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει φτερά στην προοπτική μιας αριστεράς ριζοσπαστικής, αγωνιστικής και προπαντός ανοιχτής στο μυαλό και στις γραμμές της. Στην πολύ δύσκολη μετεκλογική περίοδο, αυτό αποτελεί προϋπόθεση για ν΄ ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζόμενων της πόλης και της υπαίθρου, των γυναικών και προπαντός των νέων ανθρώπων. Για να βρουν αγωνιστική διατύπωση οι ανάγκες τους και η ελπίδα για μια ριζικά διαφορετική πορεία του τόπου.    

Στο σημερινό σημείο καμπής για τον τόπο και για το σύνολο των αριστερών δυνάμεων, θα πρέπει ν΄ αναζητήσουμε πλαίσια όχι μόνο αναφοράς, αλλά και συλλογικής έκφρασης για τους χιλιάδες νέους ψηφοφόρους της αριστεράς. Νέους στην ηλικία ή νέους στην επαφή με τις ιδέες και τις πολιτικές της ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά και γι΄ αυτούς που δεκαετίες πριν περπατήσαμε τους δρόμους της αντίστασης και της πάλης και ξανασυναντήθηκαμε σήμερα ξανά χάρη και μέσω του ενωτικού εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ.    Νέα πλαίσια δράσης πριν απʼ  όλα μέσα στα κινήματα, αλλά όχι μόνο. Στη μεγάλη πλειοψηφία τους αισθάνονται την ανάγκη να υπάρχουν και να δρουν ως πολιτικά υποκείμενα στην καθημερινή ζωή, κι όχι απλώς ως αριστεροί ψηφοφόροι. Οτιδήποτε καινούργιο στην αριστερά δε μπορεί να γεννηθεί χωρίς να βάλουν τη δική τους σφραγίδα. Μαζί τους θα πρέπει ν΄ αναζητήσουμε τις κατάλληλες μορφές και τρόπους γι΄ αυτό.

Η εκλογή του Αλέκου Αλαβάνου στο Ηράκλειο θ΄ αποτελέσει τομή στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση πόλης κι υπαίθρου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι στήριξαν το εκλογικό μας εγχείρημα και να τους διαβεβαιώσω ότι και από σήμερα, την επαύριο της εκλογικής μάχης, θα είμαστε όλοι παρόντες.»

To Γραφείο Τύπου