Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/10/2005

Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ στην καπνοβιομηχανία "ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ"

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ.Αλαβάνος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., από τους Δημ.Στρατούλη, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο της εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ και Μ.Κωστόπουλο, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν σήμερα την Καπνοβιομηχανία «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ» και συζήτησαν με το Σωματείο Εργαζομένων και με τη νέα Διοίκηση του εργοστασίου.

Σημειώνεται ότι εδώ και 2 χρόνια η «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ» έχει αγοραστεί από την πολυεθνική PHILIP MORRIS και απασχολεί 1063 εργαζόμενους.

Ο Αλ. Αλαβάνος αμέσως μετά τη συζήτηση έκανε την εξής δήλωση:

«Και οι καπνοπαραγωγοί και τα καπνεργοστάσια στην Ελλάδα, κινδυνεύουν να γίνουν καπνός. Αρκεί να πει κανείς, ότι από τα τσιγάρα τα οποία παράγονται μέσα στην Ελλάδα, μόνο το 12% αποτελείται από ελληνικά καπνά. Επίσης, πάρα πολλές μονάδες επεξεργασίας καπνού μεταφέρονται πέρα από τα βόρεια σύνορα της χώρας μας. Χρειάζεται επειγόντως κλαδική πολιτική καπνού από την ελληνική κυβέρνηση. Ειδικότερα για τη βιομηχανία «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ», που επισκεφθήκαμε σήμερα, χρειάζεται να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων και επίσης να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους, με βάση τη σύμβαση που έχουν κάνει.»

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Σωτ. Αλεβιζόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Πιστεύω ότι είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Βάλαμε τα ζητήματα που υπάρχουν εδώ αλλά και γενικότερα το σύνολο των καπνοβιομηχανιών στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα και πιστεύουμε ότι θα έχουμε τη στήριξη του ΣΥΝ προς αυτή την κατεύθυνση. Στον κλάδο του καπνού, απασχολούνται περίπου 250.000 οικογένειες και πιστεύουμε ότι αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική ο χώρος αυτός πηγαίνει στο κλείσιμο και όχι στην ανάπτυξη. Χρειάζεται μια άλλη πολιτική που να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν σήμερα.»

To Γραφείο Τύπου