Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/09/2007

Δήλωση του Π.Λαφαζάνη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την Έκθεση του ΙΟΒΕ και την επιστολή του ΣΕΒ προς τον κ.Κ.Καραμανλή

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την Έκθεση του ΙΟΒΕ και την επιστολή του ΣΕΒ προς τον κ. Κ. Καραμανλή, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η «νέα οικονομική πολιτική» και η «ταχύτατη προώθηση» των δήθεν «μεταρρυθμίσεων», για τις οποίες κάνουν λόγο τόσο το ΙΟΒΕ όσο και ο ΣΕΒ, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα άλλο από μέτρα κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος, περαιτέρω απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, απελευθέρωσης των απολύσεων, ιδιωτικοποίησης των πάντων, λιτότητας για μισθωτούς και μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Το τραγικό είναι ότι αυτές οι αντεργατικές και αντικοινωνικές ψευτο-μεταρρυθμίσεις αποτελούν άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Ν.Δ. το επόμενο διάστημα.

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση, αντί να λάβει το πραγματικό μήνυμα των εκλογών, το παραφράζει ως εντολή συμμαχίας με το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου