Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/09/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη για τα σχεδιαζόμενα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης

Ο Παν. Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής Β΄Πειραιά του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, σχολιάζοντας τα σχεδιαζόμενα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει άμεσα ένα ευρύ κύμα φορομπηχτικών μέτρων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, στο όνομα της  υστέρησης των εσόδων και των ισοσκελισμένων μέχρι το 2010 προϋπολογισμών.

Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζονται η επιβολή ετήσιου γενικευμένου φόρου στα ακίνητα, νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στη βενζίνη, τα ποτά και τα τσιγάρα, η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης κ.λπ. κ.λπ. Κι αυτό την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε φορολογικά δώρα προς τους πλουσιότερους σ΄ αυτή τη χώρα, με την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς για τις πολύ μεγάλες ακίνητες περιουσίες και την κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Η σχεδιαζόμενη νέα κυβερνητική φοροεπιδρομή, με την εκτίναξη των κάθε λογής έμμεσων φόρων, ίσως και με νέα αύξηση του ΦΠΑ, θα βρει αντιμέτωπες τις λαϊκές τάξεις, οι οποίες ήδη ζουν σε συνθήκες συνεχούς υποβάθμισης και απόγνωσης, με τα κύματα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας -βλέπε βενζίνη- να σαρώνουν την αγορά.»

To Γραφείο Τύπου