Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/09/2007

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ

Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σταθερά και αγωνιστικά αλληλέγγυος στους πυρόπληκτους του Ν. Ηλείας, έδωσε κλιμάκιο της παράταξης αποτελούμενο από τον βουλευτή Αχαϊας Ν. Τσούκαλη, το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ Π, Τριγάζη και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τους Νομούς Ηλείας και Αχαϊας, που επισκέφθηκε σήμερα καμμένα χωριά της Ζαχάρως (Αρηνή, Ροδινά, Μηλέα, Μάκιστος, Αρτέμιδα).

Το κλιμάκιο κατά την περιοδεία του διαπίστωσε αβεβαιότητα και ανησυχία των πυρόπληκτων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, ενώ επισήμανε την απουσία συνολικού σχεδιασμού και έλλειψης συντονισμού από τη μεριά της κυβέρνησης και των άλλων φορέων της πολιτείας

«Η σημερινή μας επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας διέψευσε με τον πλέον τραγικό τρόπο τις χθεσινές αναφορές του κ. Καραμανλή ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης θα υλοποιηθούν μέχρι κεραίας. Η διαπίστωσή μας ότι τίποτα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα προς την κατεύθυνση της άμεσης αντιμετώπισης της κατάστασης, επιβεβαιώνει το μεγάλο καθήκον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να πιέσει στενά την κυβέρνηση για την υλοποίηση των υπεσχημένων. Μεγάλη εντύπωση μας προκάλεσε η μη έναρξη των έργων που επείγουν, όπως τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, η κατασκευή αποθηκών προμήθειας  ζωοτροφών κ.α. Επίσης εντύπωση μας προκάλεσε η απουσία ενός στοιχειώδους γραφείου ενημέρωσης σχετικά με τις διαδικασίες καταβολής αποζημιώσεων προς επιχειρηματίες, κτηνοτρόφους κλπ.» τόνισε ο Ν. Τσούκαλης, προσθέτοντας ότι «σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί, διεκδικώντας όχι μόνο την αποκατάσταση αλλά μια αειφόρο ανάπτυξη για το μέλλον του Ν. Ηλείας.»

Από την πλευρά του ο Π. Τριγάζης ζήτησε «εγρήγορση και κινητοποίηση των πυρόπληκτων και γενικότερα των πολιτών του Ν. Ηλείας», επισημαίνοντας ότι «με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθεί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν μπορούν να εγγυηθούν μια ανασυγκρότηση με οικολογικά και κοινωνικά δίκαια κριτήρια. Αντιθέτως, φοβούμαστε ότι θα ευνοηθούν τα μεγάλα συμφέροντα».

Εξ άλλου στην κηδεία του άτυχου αντιδημάρχου Ζαχάρως Αντ. Κρέσπη, που έχασε τη μάχη για τη ζωή υποκύπτοντας στα βαρύτατα εγκαύματα που υπέστη από τη φονική πυρκαγιά, παρέστησαν εκ μέρους του ΣΥΝ ο Π. Τριγάζης μέλος της ΠΓ και ο Χ. Τζούτζιας μέλος της ΝΕ του Ν. Ηλείας.

To Γραφείο Τύπου