Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/09/2007

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ για δηλώσεις του Υπουργού Υγείας

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δεν θα άξιζαν σχολιασμού αν δεν συνεχιζόταν η προσπάθεια να κρυφτούν κάτω από το χαλί τα προβλήματα με τα γνωστά επικοινωνιακά τρυκ που συνηθίζει να χρησιμοποιεί ο κ Αβραμόπουλος.

Έχει καταστεί βαρετό να επαναλαμβάνεται συνεχώς η δήλωση κατάθεσης νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η κάλυψη των τεράστιων κενών στο σύστημα σε ανθρώπινο δυναμικό.

Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, που βρίσκεται στο δρόμο, θα τον διαψεύσει. Οι συνεχώς συρρικνούμενες δαπάνες, εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, όχι μόνο δεν επιτρέπουν τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αλλά, αντίθετα, το οδηγούν στην υποβάθμιση και το μαρασμό.

Η συνέχιση του «υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας» έργου του μόνο σαν κοροϊδία εκλαμβάνεται όταν, εκμεταλλευόμενος τις ανάγκες της νέας γενιάς,  προχωρεί σε προσλήψεις με STAGE, δηλαδή με νέους εργαζόμενους που πληρώνονται με 400 ? και είναι ανασφάλιστοι.

Ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του δεν δείχνουν να έχουν παραλάβει και καταλάβει το μήνυμα των εκλογών.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα οι νέοι, είναι ανάγκη να ξεδιπλώσουν ένα κίνημα αντίστασης για την ανατροπή της.

Τμήμα Υγείας