Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/09/2007

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, υπεύθυνου Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο»

Σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο», δήλωσε τα εξής:

Ασφαλιστικό: έρχεται μπόρα

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι σε πρώτη φάση, για να μην έχει πρόβλημα με το δοκιμαζόμενο από κρίση ηγεσίας και ταυτότητας ΠΑΣΟΚ, επιλέγει να προωθήσει για το ασφαλιστικό είτε την εφαρμογή του νόμου Ρέπα (ν. 3029/2002) είτε μέτρα πολιτικών που περιέχονται και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή την de facto αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας από τα 65 στα 67 χρόνια με το επικάλυμμα της εθελοντικής επιλογής των ασφαλισμένων και τη χορήγηση οικονομικών κινήτρων. Την ενοποίηση ταμείων κύριας ασφάλισης στο ΙΚΑ με απαλλαγή εργοδοτών από θεσμοθετημένες υποχρεώσεις τους και με το φόρτωμά τους στο ΙΚΑ, με ταυτόχρονη αφαίρεση δικαιωμάτων από ασφαλισμένους. Την εξαίρεση κλάδων και εργασιών από τον κανονισμό βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και τον περιορισμό της δυνατότητας πρόωρης συνταξιοδότησης των γυναικών με ανήλικα παιδιά.

Η κυβέρνηση όμως λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Δεν λαμβάνει υπόψη της τα αποτελέσματα των εκλογών, την ισχνή αυτοδυναμία της και την ενίσχυση της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αυξημένες πλέον τις δυνάμεις και το ρόλο του, θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων για να ακυρωθούν τα κυβερνητικά σχέδια για κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Θα προωθήσει μια άλλη πολιτική στήριξη της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και ουσιαστικής βελτίωσης των συντάξεων και των παροχών υγείας.

To Γραφείο Τύπου