Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/10/2005

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τον Αλέκο Αλαβάνο

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Συνάντηση με την Ομοσπονδία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε σήμερα το πρωί στα γραφεία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Βουλή ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Αλ. Αλαβάνος

Μετά τη συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αλαβάνος δήλωσε:

«Είναι εκπληκτικά αυτά που γίνονται. Θυμίζουν την εικόνα, να έρχεται καταιγίδα με κεραυνούς και κάποιος να πηγαίνει να ξεβιδώνει και να πετάει το αλεξικέραυνο. Ζούμε σε μία φοβερή ενεργειακή κρίση παγκόσμια και την ίδια στιγμή αποδιαρθρώνεται ο βασικός μοχλός για την ενεργειακή σταθερότητα της χώρας μας, ο οποίος είναι η ΔΕΗ. Και την ίδια στιγμή στο σκάφος αντί όλοι οι αξιωματικοί συντονισμένα να προσπαθούν για το προχώρημά του μέσα στα κύματα, βλέπουμε τον καπετάνιο να έχει πιαστεί στα χέρια με το λοστρόμο, το β΄ μηχανικό κ.λ.π. Είναι πάρα πολύ άσχημη η κατάσταση, είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Εμείς θέλουμε ειδικά σε αυτές τις συνθήκες μακροπρόθεσμο ενεργειακό, θέλουμε να έχουμε ένα στρατηγικό μηχανισμό στα χέρια της πολιτείας και αυτός είναι η ΔΕΗ, η οποία σήμερα υφίσταται απανωτά πλήγματα. Να πω χαρακτηριστικά ότι για την κάλυψη των 900MW αποκλείεται η ΔΕΗ από το διαγωνισμό, επιτρέπονται οι ιδιώτες και μάλιστα με όρους που τελικά τους ιδιώτες θα τους επιδοτήσει το κοινωνικό σύνολο. Είναι απαράδεκτα ζητήματα. Ζητάμε μεγάλη στροφή της ενεργειακής πολιτικής της χώρας μας με αξιοποίηση ως κεντρικού στρατηγικού μέσου τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.»

To Γραφείο Τύπου