Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/10/2005

Αίτημα Αλ.Αλαβάνου για δωρεάν Internet σε όλους τους φοιτητές

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Απάντηση έδωσε σήμερα ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Α. Νεράτζης σε ερώτηση του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλ. Αλαβάνου σχετικά με την υλοποίηση της διακήρυξης της Κυβέρνησης για δωρεάν πρόσβαση των φοιτητών στο Διαδίκτυο.

Ο Αλ. Αλαβάνος ανέφερε ότι «Δωρεάν παιδεία σήμερα δεν σημαίνει μόνο να παίρνεις ένα σύγγραμμα από έναν καθηγητή, σημαίνει ότι έχεις δωρεάν δυνατότητα επαφής με τη γνώση. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα σε αντίθεση με άλλες χώρες» και ζήτησε από την Κυβέρνηση να υπάρξει, εκτός από την δωρεάν πρόσβαση και δωρεάν ογκοχρέωση, και απαλλαγή από τα πάγια τέλη της τηλεφωνικής γραμμής και της σύνδεσης SDL.

O Υφυπουργός Μεταφορών κ. Αν. Νεράτζης, αναφερόμενος στη διάδοση του Ιντερνετ συμφώνησε ότι «η κατάσταση είναι τραγική» αλλά ότι «ουδέποτε η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μίλησαν για δωρεάν ΙΝΤΕΡΝΕΤ στους φοιτητές αλλά για φθηνό ΙΝΤΕΡΝΕΤ».

Σύμφωνα με τον κ. Υφυπουργό με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν μέχρι τέλους Οκτωβρίου, θα προσφέρεται σε όλους τους ενεργούς προ και μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των ελληνικών δημοσίων ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο, χωρίς ογκοχρέωση και με τιμές κατά 50% τουλάχιστον φθηνότερες από τις ισχύουσες σήμερα στην αγορά.

To Γραφείο Τύπου