Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/09/2007

Συνάντηση Αλαβάνου με τη Γραμματεία συμβασιούχων ΓΣΕΕ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος μαζί με τον Δ. Στρατούλη, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο της εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ,  συναντήθηκε σήμερα  με την Γραμματεία Συμβασιούχων της ΓΣΕΕ.

Μετά τη συνάντηση ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Η πρώτη συνάντηση που κάνουμε με την έναρξη της νέας Βουλής είναι με τους νέους και μεγαλύτερους ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην ασφάλεια στην εργασία τους. Δεν έχουν σταθερή απασχόληση, δεν αμείβονται και δεν έχουν εργασιακές σχέσεις σταθερής απασχόλησης, ενώ δουλεύουν συνέχεια, όπως οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου. Και με αυτή την έννοια συναντηθήκαμε σήμερα με τη Γραμματεία των συμβασιούχων της ΓΣΕΕ, προκειμένου να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για να λυθεί αυτό το ζήτημα, να εφαρμοστεί επιτέλους χωρίς περιορισμούς η Οδηγία 70/99 της ΕΕ.

Εμείς αναλάβαμε τη δέσμευση να καταθέσουμε και στη νέα Βουλή άμεσα-την επόμενη εβδομάδα φαντάζομαι θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα-το σχέδιο νόμου το οποίο έχει διαμορφώσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και ελπίζουμε ότι αυτό θα στηριχθεί από ολόκληρη την αντιπολίτευση.

Θα κινηθούμε παράλληλα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ πιστεύω ότι θα συναντηθούμε με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των ίδιων των εργαζομένων, γιατί είναι ακραία η κατάσταση που υπάρχει. Δημιουργούνται νέες γενιές συμβασιούχων και, θα έλεγα, το πόσο άδικη είναι η πολιτική  του δημοσίου που είναι ένας από τους χειρότερους εργοδότες, φαίνεται από ορισμένες κατηγορίες όπως οι δασοπυροσβέστες, οι οποίοι δεν αποκτούν συμβάσεις αορίστου χρόνου, και ετοιμάζονται σε μερικές μέρες να περάσουν στο ταμείο ανεργίας, τη στιγμή που όπως καταλάβαμε φέτος, για να σωθούν τα δάση πρέπει να υπάρχει πρόληψη, πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι όπως είναι οι έκτακτοι πυροσβέστες, οι οποίοι θα κάνουν όλες αυτές τις εργασίες πριν είναι αργά.»

Κ. Παπαντώνης (μέλος του Συντονιστικού των συμβασιούχων)

«Θέλουμε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε τον κ. Αλαβάνο γιατί εδώ και πολλά χρόνια είναι μαζί μας, και πριν και μετά τις εκλογές. Θέλω να υπενθυμίσω ότι εμείς θα συνεχίσουμε τους αγώνες στο δρόμο όπως έχουμε μάθει να κάνουμε και ζητάμε επιτέλους από όλα τα πολιτικά κόμματα να λάβουν υπʼ όψιν τους την πρόταση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σχετικά με τους συμβασιούχους. Είναι μια αξιόλογη ενέργεια, η οποία ανταποκρίνεται στον περισσότερο κόσμο από μας και επιτέλους πρέπει να το λάβουν υπʼ όψιν ώστε να μη συνεχίζεται αυτή η αδικία με του ς συμβασιούχους.»

To Γραφείο Τύπου