Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/09/2007

Σχετικά με την παραίτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου της COSMOTE

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας την παραίτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου της COSMOTE, κ. Ευάγγελου Μαρτιγόπουλου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Οι διοικητικές «κόντρες» που οδήγησαν στην παραίτηση του κ. Ευάγγελου Μαρτιγόπουλου εντάσσονται στο σχέδιο της κυβέρνησης να παραδώσει πλήρως και συνολικά τον όμιλο του ΟΤΕ - και της COSMOTE συμπεριλαμβανομένης - σε μεγάλα ιδιωτικά και κατά την προτίμησή της πολυεθνικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση, με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της, έχει καταστήσει τον όμιλο του ΟΤΕ «όμηρο» της Marfin Investment Group, που κατέχει πάνω από το 10% του ΟΤΕ, και πεδίο άγριας διαπάλης ανάμεσα σε πολυεθνικές εταιρείες που επιδιώκουν τον έλεγχο του τηλεπικοινωνιακού μας Οργανισμού.

Η σχεδιαζόμενη πλήρης ιδιωτικοποίηση του ομίλου του ΟΤΕ, με την εκποίηση ακόμα και αυτής της ισχνής δημόσιας συμμετοχής που έχει απομείνει, θα αποτελέσει ένα πολλαπλό και μείζον πολιτικό έγκλημα σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού, το οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει.

To Γραφείο Τύπου