Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/09/2007

Ο ΟΤΕ «ΟΜΗΡΟΣ» ΤΟΥ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΪ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κ. Γ. Αλογοσκούφη στον ρ/σ Real fm και την ανακοίνωση της Marfin Investment Group, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Από τη σημερινή ανακοίνωση της Marfin Investment Group (MIG) γίνεται σαφές ότι η MIG όχι μόνο διεκδικεί θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ, αλλά και κεντρικό ρόλο στις στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον συνολικά του ομίλου του ΟΤΕ.

Η κυβέρνηση, με την πολιτική παράδοσης της χώρας στα κερδοσκοπικά funds και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της, κατέστησε τον όμιλο του ΟΤΕ «όμηρο» των κεφαλαίων του Ντουμπάι, τα οποία διεκδικούν είτε τον πλήρη έλεγχο του ΟΤΕ είτε συναπόφαση στην παράδοσή του σε πολυεθνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία.

Η προσπάθεια του κ. Γ. Αλογοσκούφη να διασκεδάσει με τη ραδιοφωνική συνέντευξή του αυτήν την τραγική για το μέλλον του ΟΤΕ πραγματικότητα, όχι μόνο δεν είναι καθόλου πειστική αλλά και καθιστά υπόλογη την κυβέρνηση.

Όπως υπόλογη είναι η κυβέρνηση και για το απαράδεκτο εκβιαστικό δίλλημα, το οποίο ξαναέθεσε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης: Ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής ή κλείσιμό της. Πολύ περισσότερο που η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, υπό τις σημερινές συνθήκες, θα οδηγήσει σε μια σκανδαλώδη και χαριστική προσφορά της προς τα ιδιωτικά συμφέροντα, με τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια ή στον δρόμο.

To Γραφείο Τύπου