Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/09/2007

Δήλωση Δημ. Στρατούλη για τη συγκρότηση από τον Υπ. Απασχόλησης επιτροπής με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την παραπομπή της χώρας μας στο ΔΕΚ για τα όρια συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του κόμματος, σχολιάζοντας τη συγκρότηση από τον Υπουργό Απασχόλησης επιτροπής με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για να διαχειριστεί την παραπομπή της χώρας μας στο ΔΕΚ για τα όρια συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών, δήλωσε τα εξής:

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έκανε απολύτως τίποτε για να αποτραπεί η παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων -παρότι αυτή είναι απαράδεκτη καθώς η Ε.Ε. δεν έχει καμία αρμοδιότητα για ζητήματα Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία λύνονται με βάση την αρχή της επικουρικότητας αποκλειστικά από τις χώρες-μέλη- επιδιώκει τώρα, στο «και πέντε», να διαχύσει τις πολιτικές ευθύνες για την όποια αρνητική απόφαση στους κοινωνικούς φορείς.

Η κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό θέλει να αποκρύψει τις πραγματικές προθέσεις της για αξιοποίηση της όποιας απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, ώστε να προωθήσει την κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των αντρών και των γυναικών ασφαλισμένων στη χώρα μας.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ραγκούσης, καταγγέλλει σήμερα την κυβέρνηση για τη συγκρότηση αυτής της επιτροπής την ίδια στιγμή που τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ έστειλαν σʼ αυτήν εκπροσώπους αυτών των φορέων;»

To Γραφείο Τύπου