Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/10/2005

Απέσυρε την ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για την Ολυμπιακή Αεροπορία ο Αλ.Αλαβάνος

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Απέσυρε την ερώτηση εντός της ολομέλειας της Βουλής που είχε καταθέσει προς τον Πρωθυπουργό ο Αλ. Αλαβάνος για την Ολυμπιακή Αεροπορία, επικαλούμενος το άρθρο 129 παρ. 3 του Κανονισμού της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλ. Αλαβάνος. τόνισε «Ο Πρωθυπουργός ενάμισι χρόνο έχει εμφανιστεί μόνο μία φορά για να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών και σε ερωτήσεις Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Σέβομαι απόλυτα τον Υφυπουργό και το πρόσωπο και την θέση του. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ την απουσία του Πρωθυπουργού αλλά και την μη έστω αντικατάστασή του από τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών, την στιγμή που το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα, το οποίο απασχολεί την ελληνική κοινωνία.»

Και κατέληξε: «Το θεωρώ περιφρόνηση προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα αποσύρω την ερώτησή μου.»

Επί του διαδικαστικού πλέον θέματος αναφέρθηκε ο παρών Υφυπουργός Μεταφορών κ. Αν. Νεράντζης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Έχω την εντύπωση ότι σε δύο σημεία πάσχει ο συλλογισμός σας. Πρώτο σημείο: Δεν ήρθε ο Πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε ότι ήρθε την περασμένη Παρασκευή. Έτσι όπως επιμένετε εσείς, εμφανίζεστε να μας ελέγχετε αναδρομικά γιατί στους 19 μήνες ήρθαμε μόνο μία φορά κι αυτή ήταν σε εσάς.»

Και ως δεύτερο σημείο αναφέρθηκε στο άρθρο 129 και 167 του Κανονισμού της Βουλής, σημειώνοντας ότι «Ο Υπουργός αναπληρώνεται ισοτίμως από τον Υφυπουργό με βάση τη διάταξη αυτή κι επομένως δεν τίθεται θέμα».

Και κατέληξε: «Θα πρέπει όμως να πω ότι η αντίδραση του κόμματός σας δεν ήταν η ίδια σε περιπτώσεις άλλων κυβερνήσεων, όπου τον Πρωθυπουργό τον βλέπαμε με το κιάλι.»

Παίρνοντας τον λόγο ο Αλ. Αλαβάνος, σημείωσε ότι την περασμένη βδομάδα ήταν η μόνη φορά μέσα σε ενάμισι χρόνο που εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αξιοποίησε μια εύστοχη ερώτηση του κ. Κωνσταντόπουλου και επέλεξε, για δικούς του λόγους, να κάνει μια γενική τοποθέτηση πάνω στο θέμα των ΜΜΕ Ο Αλ. Αλαβάνος αναφερόμενος στην μεταχείριση του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέληξε «Εγώ αυτό το θεωρώ περιφρόνηση.»

To Γραφείο Τύπου