Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/10/2007

Η υποκρισία της κυβέρνησης δεν έχει όρια

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπ. Απασχόλησης κ. Μαγγίνα, ότι οι σημερινοί τριαντάρηδες και σαραντάρηδες κινδυνεύουν να μην πάρουν συντάξεις, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Για να πάρουν συντάξεις οι τριαντάρηδες και οι σαραντάρηδες, που δήθεν γιʼ αυτούς κόπτεται η κυβέρνηση, δεν θα πρέπει να περικοπούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους, αλλά να ηττηθούν οι κυβερνητικές πολιτικές που στερούν από ήδη θεσμοθετημένους πόρους τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Να καταπολεμηθεί η εισφοροδιαφυγή, να καταργηθεί η ανασφάλιστη εργασία των νέων, να καταργηθούν οι χαριστικές ρυθμίσεις στους «μπαταχτσήδες εργοδότες», να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης των νέων και να αντικατασταθούν από θέσεις εργασίας πλήρους και σταθερής απασχόλησης. Να σταματήσει η λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και να τους επιστραφούν τα διαχρονικά κλεμμένα. Να αυξηθεί η δημόσια χρηματοδότηση από το κράτος προς την κοινωνική ασφάλιση. Να καταβάλει η κυβέρνηση προς το ΙΚΑ για το 2008 1,5 δις ευρώ επιπλέον απʼ όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός ώστε να τηρηθεί η νομοθετημένη υποχρέωση του κράτους για χρηματοδότηση του ΙΚΑ με το 1% του ΑΕΠ. Να καταργηθούν όλες οι ασφαλιστικές διακρίσεις που έχουν θεσπιστεί σε βάρος των νέων ασφαλισμένων από το 1990 μέχρι σήμερα.

Όλα τα άλλα που λέει η κυβέρνηση και ο ΣΕΒ με τη σημερινή του ανακοίνωση είναι η στάχτη στα μάτια που θέλουν να ρίξουν στους τριαντάρηδες και σαραντάρηδες, προκειμένου να κατεδαφίσουν ακόμα περισσότερο τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

To Γραφείο Τύπου