Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/10/2007

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επιστολή του κ.Μαγγίνα για συμμετοχή στο διάλογο για το ασφαλιστικό

Σχετικά με την πρόσκληση του Υπ. Απασχόλησης, κ. Μαγγίνα προς τον ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στο διάλογο για το ασφαλιστικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει στο διάλογο που καλεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, γιατί με τις τοποθετήσεις τους ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων αποσαφήνισαν ότι πρόθεσή τους είναι η περικοπή δικαιωμάτων των ασφαλισμένων και κυρίως των σημερινών τριαντάρηδων και σαραντάρηδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως, θα αγωνιστεί στη Βουλή και στους δρόμους μαζί με τους ασφαλισμένους για να ηττηθούν οι πολιτικές περικοπής ασφαλιστικών δικαιωμάτων και υπονόμευσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλες προτεραιότητες από την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό όπως να αυξηθούν δραστικά οι συντάξεις και κυρίως οι κατώτερες. Να βελτιωθούν οι παροχές υγείας, να καταπολεμηθεί η εισφοροδιαφυγή, να καταργηθεί η ανασφάλιστη εργασία των νέων, να καταργηθούν οι χαριστικές ρυθμίσεις στους «μπαταχτσήδες εργοδότες», να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης των νέων και να αντικατασταθούν από θέσεις εργασίας πλήρους και σταθερής απασχόλησης. Να σταματήσει η λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και να τους επιστραφούν τα διαχρονικά κλεμμένα. Να αυξηθεί η δημόσια χρηματοδότηση από το κράτος προς την κοινωνική ασφάλιση. Να καταβάλει η κυβέρνηση και οι μεγάλες επιχειρήσεις όλα τα χρέη τους προς το ΙΚΑ. Να καταργηθούν όλες οι ασφαλιστικές διακρίσεις που έχουν θεσπιστεί σε βάρος των νέων ασφαλισμένων από το 1990 μέχρι σήμερα.

To Γραφείο Τύπου