Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/10/2007

ΟΤΕ: Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί

Σχετικά με τις εξελίξεις μεταξύ της Dubai Group και του ΟΤΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Ο πλήρης έλεγχος της Marfin Investment Group από την Dubai Group που συντελέστηκε το τελευταίο τριήμερο οδηγεί τον ΟΤΕ υπό την πλήρη και άμεση ομηρία του Εμίρη του Ντουμπάι.

Εάν μάλιστα λάβουμε υπόψη, ότι πολλά από τα μεγάλα fund που κατέχουν σήμερα το 40% των μετοχών του ΟΤΕ συμμετέχουν στην επενδυτική επιτροπή της Dubai Group, θα διαπιστώσουμε, ότι σήμερα ο Εμίρης του Κουβέιτ ελέγχει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών του ΟΤΕ από το 11% που εμφανίζει επίσημα. Μπορεί δηλαδή να συγκαλέσει συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ και να εκλέξει ακόμα και Διευθύνοντα Σύμβουλο της αρεσκείας του. Ήδη μάλιστα διαθέτει και στέλεχος της δικής του επιροής ως μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ, που είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του Δ.Σ. θυγατρικής του ΟΤΕ.

Η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο και βρέθηκε με συνέταιρο ουσιαστικά το κράτος του Κουβέιτ στον ΟΤΕ, δηλαδή στην πιο στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, την τεχνολογία και την εθνική άμυνα επιχείρηση της χώρας μας.

Οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που άφησαν ανοχύρωτο τον ΟΤΕ, οι μεν πρώτες δίνοντας σε ιδιώτες το 51% του ΟΤΕ και οι δε δεύτερες μη κρατώντας στο δημόσιο ούτε καν το 33% των μετοχών του, είναι εγκληματικές.

To Γραφείο Τύπου