Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/10/2007

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ 200 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Η THYSSEN KROUP ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ

Ο Παν. Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, αναφερόμενος στον κίνδυνο απόλυσης 200 εργαζομένων στα «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ», έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης της Ν.Δ. σημειώθηκε όλα τα τελευταία χρόνια μια θεαματική και καταστροφική συρρίκνωση της Ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας και η παράδοσή της, με ιδιαίτερα χαριστικούς και σκανδαλώδεις όρους, σε ιδιωτικά εγχώρια και ξένα συμφέροντα. Ιδιαίτερα τραγική, χαριστική και σκανδαλώδης, όπως είχαμε καταγγείλει, υπήρξε η εκποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στη Γερμανική Thyssen Kroup. Η Thyssen Kroup, αφού χρόνια τώρα αυθαιρετεί και καταστρατηγεί κατάφωρα δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της, έχει κατά απαράδεκτο τρόπο αποφασίσει να εγκαταλείψει ή να παραχωρήσει σε τρίτους το τμήμα του τροχαίου υλικού των Ναυπηγείων, βάζοντας σε αμφισβήτηση την απασχόληση 200, περίπου, εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε με τον πλέον έντονο τρόπο αυτές τις κυνικές μεθοδεύσεις της Thyssen Kroup,, με τις οποίες όχι μόνο κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο 200 εργαζόμενοι αλλά και ανοίγουν ένα ολισθηρό δρόμο για να απειληθούν οι θέσεις εργασίας και των υπολοίπων εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την στήριξη των θέσεων απασχόλησης και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.».

To Γραφείο Τύπου