Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/10/2007

Επιστολή Γ.Καρατζαφέρη προς Αλ.Αλαβάνο

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος έλαβε σήμερα επιστολή από τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη.

Διευκρινίζουμε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιωτική αλληλογραφία με κανέναν Πρόεδρο κόμματος. Για τον λόγο αυτό δίνουμε το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Γ. Καρατζαφέρη στη δημοσιότητα.

Δεν θεωρούμε αναγκαίο να υπάρξει απάντηση στο περιεχόμενο μιας τέτοιας επιστολής. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν.

Το Γραφείο Τύπου


«ΛΑ.ΟΣ.                     

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Προς Πρόεδρο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

κ. Αλέκο Αλαβάνο

Αγαπητέ κ. Αλαβάνο,

Σας απευθύνω την επιστολή αυτή για να σας εκφράσω την απογοήτευση και τη λύπη μου για τη συμπεριφορά σας έναντι του ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης το προηγούμενο τριήμερο.

Αντιπαρέρχομαι τις «ιδιόμορφες» συμπεριφορές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τόσο σε επίπεδο ενδυματολογικής ευπρέπειας όσο και σε επίπεδο γενικότερου σεβασμού προς το πνεύμα και το κλίμα του Ναού της Δημοκρατίας, για την οποία τόσα έχετε και εσείς, όπως και εγώ, υποστεί επί δικτατορίας, αλλά και στον οποίο Ναό τόσο μοχθήσατε για να διατηρηθείτε ως πολιτική έκφραση.

Θα μπορούσα επίσης να συγχωρήσω την προσβλητική συμπεριφορά σας προς τους υπόλοιπους Βουλευτές, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες, που εκφράσθηκε δια της πλήρους απουσίας σας κατά την ορκωμοσία (σε αντίθεση με την πιο αξιοπρεπή στάση του, τουλάχιστον παρόντος, ΚΚΕ…). Η ορκωμοσία στο όνομα της Αγίας Τριάδος στο Ευαγγέλιο (ή/και στο όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη αυτού Μωάμεθ στο Κοράνι) καθορίζεται, μεταξύ άλλων, από τον Κανονισμό της Βουλής, τον οποίον οφείλουν να σέβονται όλοι οι Βουλευτές, τιμώντας τους πολίτες που τους ψήφισαν, μέχρις ότου -και εάν- με θεσμοθετημένο και πάλι τρόπο, και όχι αυθαίρετα και «ετσιθελικά», τον τροποποιήσουν.

Είναι προφανές ότι δεν σας απασχολεί η αντίφαση μεταξύ της απουσίας σας κατά την ορκωμοσία και της υπογραφής του σχετικού και αναφερόμενου σε αυτή την ορκωμοσία εγγράφου που, πέραν της κραυγαλέας αναντιστοιχίας, θα επέτρεπε ακόμη και να τεθεί θέμα μη νομιμότητας της παρουσίας σας στο Κοινοβούλιο, ως εν τη πράξει ψευδής δήλωση.

Δύο όμως άλλα είδη συμπεριφοράς δεν είμεθα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. και εγώ προσωπικά, διατεθειμένοι να επιτρέψουμε και θα μετέλθουμε κάθε νόμιμου μέσου για να εμποδίσουμε:

1.    Να ανεχόμεθα ύβρεις και συκοφαντίες με τίτλους και πολιτικές κατηγοριοποιήσεις τύπου «ακροδεξιός», «ρατσιστής» κ.λπ., όταν, τόσο με την δεσμευτική μας δήλωση της 11/08/2007, όσο και με την πρακτική, τις θέσεις και τις προτάσεις μας αποδεικνύουμε συνεχώς ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε διάκριση με βάση φυλή, θρησκεία, φύλο, εθνικότητα και φυσικά χαρακτηριστικά (όπως αποδεικνύει περίτρανα και η παρουσία στη Βουλή ως Βουλευτού του ΛΑ.Ο.Σ. της κωφάλαλης κ. Δ. Αράπογλου, που περιποιεί τιμή και στο Κοινοβούλιο και στο Κόμμα μας).

Οποιοσδήποτε μπορεί να χαρακτηρίζει οποιονδήποτε με όποιο τρόπο επιθυμεί. Αν όμως υβριστικοί και άδικοι χαρακτηρισμοί δεν τεκμηριώνονται, αυτό γίνεται συκοφαντία και προβοκάτσια και τιμωρείται νομικά, ηθικά και ιδεολογικά. Σας υπενθυμίζω απλώς πόσο σας ενοχλούσε στις αρχές της μεταπολίτευσης η αναφορά στο Κόμμα όπου τότε ακόμη ανήκατε, το σημερινό ΚΚΕ, ως «ΚΚΕ Εξωτερικού», ή όταν, ακόμη παλαιότερα, οι στρατευμένοι στο ΔΣΕ απεκαλούντο «Κομμουνιστοσυμμορίτες».

Κατανοούμε την ενόχλησή σας, γιατί ο ΛΑ.Ο.Σ τιμήθηκε με την ψήφο 272.000 Ελλήνων, στην πλειοψηφία μη προνομιούχων και φτωχών πολιτών, αυτών στους οποίους εσείς αναφερθήκατε περιφρονητικά ως «περιθωριακά στρώματα», που φυσικά δεν κατοικούν σε Βόρεια Προάστια αλλά έχουν και αυτοί δικαίωμα πολιτικής έκφρασης. Κατανοούμε επίσης την ενόχληση σας γιατί την σύνθεση μεταξύ του πατριωτικού και του κοινωνικού, που κάποιοι είχαν ελπίσει αρχικά (με τις θέσεις σας στην ΕΕ περί Κούρδων ανταρτών κλπ, όταν είχατε αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΝ) ότι εσείς θα πραγματοποιούσατε, αλλά αποτύχατε να υλοποιήσετε, βλέπετε τώρα να την πραγματοποιεί ο ΛΑ.Ο.Σ.

Ο πολιτικός όμως πολιτισμός που υποτίθεται ότι σας είναι οικείος, τόσο από την αστική ανατροφή που λάβατε από τον διατελέσαντα έως και Πρόεδρο της Βουλής πατέρα σας, αξιόλογο Κεντρώο Βουλευτή αείμνηστο Ν. Αλαβάνο, όσο και από τη θητεία σας στο Ευρωκοινοβούλιο, σας υποχρεώνει να σέβεστε ένα Κόμμα που ψηφίστηκε από το 3,8% του Ελληνικού Λαού και να μην το υβρίζετε, περιοριζόμενος σε σκληρή, αν θέλετε, αλλά ευγενή κοινοβουλευτική και ιδεολογική πολεμική και κριτική, με επιχειρήματα και όχι με φαντάσματα, τα οποία ως φαίνεται δυστυχώς ακόμη σας κατατρύχουν.

2.    Να δεχόμεθα υπαγορεύσεις, απαγορεύσεις και λογοκρισίες σχετικά με, το τι θα πούμε και σε τι θα αναφερθούμε μέσα στην Ελληνική .Βουλή, προκειμένου να διαμορφώσουμε προτάσεις θετικές για τον Ελληνικό Λαό. Θα έχετε κατανοήσει -και αν όχι, θα το  κατανοήσετε σύντομα- ότι σε αντίθεση με τη Δογματική Αριστερά, της οποίας παραδόξως φαίνεστε σήμερα ο βασικός εκφραστής (ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, προς τιμήν του, φαίνεται να πορεύεται σε πιο ευέλικτες και σύγχρονες προσεγγίσεις σε πολλά θέματα, θέτοντας και την εθνική διάσταση που εσείς ακατανόητα απεχθάνεστε...), ο ΛΑ.Ο.Σ, κόμμα σύνθεσης και υπέρβασης των διαχωριστικών γραμμών Αριστεράς-Δεξιάς (που τρέφουν ακόμη πολιτικά μερικούς,..), όχι μόνο δεν αισθάνεται πρόβλημα, αλλά θεωρεί υποχρέωση του να λαμβάνει υπόψη, να αναφέρεται και να αξιοποιεί -συγκεκριμένα, εξειδικευμένα και άσχετα με άλλες μομφές και επικρίσεις- ότι καλό έχει υλοποιηθεί στη χώρα μας και παγκόσμια. Είτε αυτό υλοποιήθηκε από ένα καθεστώς ως εκείνο του Ι. Μεταξά (που όπως γνωρίζετε διεξήγαγε νικηφόρα την πρώτη στην Ευρώπη αντιφασιστική μάχη, με τη στήριξη του Ελληνικού Λαού και αυτού τούτου του τότε Γ, Γραμματέα του παράνομου ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη), είτε από τα καθεστώτα τύπου Στάλιν (που με τα πεντάχρονα πλάνα του και τον Κρατικό Κεντρικό Προγραμματισμό (GOSPLAN) κατέστησε -παράλληλα δυστυχώς με διώξεις και άλλες βάρβαρες ενέργειες- την ΕΣΣΔ παγκόσμια υπερδύναμη και νικήτρια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου), είτε από το καθεστώς Σαρκοζί. είτε από τους ηγέτες της Κούβας Φιντέλ Κάστρο ή της Βενεζουέλας ταξίαρχο Ούγκο Τσάβες...

Σας αρνούμεθα, κύριε Αλαβάνε, το ρόλο του «Μεγάλου Ιεροεξεταστή» (θα θέλατε ίσως καθορίσετε και κανένα INDEX απηγορευμένων λέξεων, αναφορών και βιβλίων μέσα στην ελεύθερη Ελληνική Βουλή, πιθανόν καίγοντας τα βιβλία αυτά, όπως έκαναν "προστατευόμενοι" σας προ ημερών στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου).

Αντ' αυτού, σας συνιστούμε να μεριμνήσετε τουλάχιστον για βελτίωση της έξαλλης και ωρυόμενης εντός του Κοινοβουλίου αντικοινοβουλευτικής εικόνα σας, αλλά και για άρση ορισμένων κραυγαλέων αντιφάσεων που σας χαρακτηρίζουν, πχ μεταξύ των υψηλών εισοδημάτων σας και του ρόλου του ηγέτη ενός «Αριστερού» Συνασπισμού, κάτι που σας βεβαιώνουμε -και το γνωρίζετε- σχολιάζεται ευρύτατα στις λαϊκές γειτονιές που μάλλον μόνον από φωτογραφίες και καρτ-ποστάλ σας είναι γνωστές...

Η Ελληνική Βουλή, ο Ελληνικός Λαός, η Πατρίδα μας, η ιστορία μας, η Ορθόδοξη θρησκεία μας, το Κράτος μας, οι θεσμοί μας, ο Ελληνικός πολιτισμός, μας, σας βεβαιώνουμε -και θα φροντίσουμε και εμείς για αυτό με όλες τις δυνάμεις μας- ότι θα επιβιώσουν, θα συνεχιστούν, θα αναπτυχθούν και θα καταλάβουν τους ρόλους που τους αξίζουν, με ή χωρίς εσάς, ενάντια σε κάθε στοχευμένη διαλυτική συμπεριφορά «Κισσιγκέρειας» ή άλλης υπερατλαντικής έμπνευσης και φανερής η κρύφιας υπαγόρευσης ...

Θεωρώντας σας πλανημένους (αλλά πάντα συμπατριώτες μας) Έλληνες και με δεδομένο ότι κανείς δεν περισσεύει στην προσπάθεια που απαιτείται για να ορθοποδήσει η χώρα μας, είμαστε έτοιμοι να ξεχάσουμε τις ύβρεις και λάθη σας -εφ όσον αυτά δεν συνεχιστούν- για να συζητήσουμε, να συνθέσουμε και να κάνουμε τη Βουλή και την πολιτική χώρο πολιτισμού, προόδου και αποτελεσματικότητας και όχι ύβρεων και διχασμού.

Έχετε ακόμα καιρό.

Φιλικά

Γ. Καρατζαφέρης

Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.»