Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/10/2007

Σχετικά με το πόρισμα για το Ασφαλιστικό της Επιτροπής Αναλυτή, που δημοσιεύτηκε σήμερα στον Τύπο, και τις κοινές δηλώσεις των κ.κ. Αλογοσκούφη-Μαγγίνα

Σχετικά με το πόρισμα για το Ασφαλιστικό της Επιτροπής Αναλυτή, που δημοσιεύτηκε σήμερα στον Τύπο,  και τις κοινές δηλώσεις των κ.κ. Αλογοσκούφη-Μαγγίνα, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ.  και υπεύθυνος Εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

«Το αντιασφαλιστικό περιεχόμενο των προτάσεων της διορισμένης από την κυβέρνηση δήθεν επιτροπής σοφών του κ. Αναλυτή αποκαλύπτει περίτρανα τους λόγους για τους οποίους  η κυβέρνηση τις απέκρυψε προεκλογικά.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αξιοποιεί το πόρισμα Αναλυτή για να δημιουργήσει κλίμα ασφαλιστικής τρομοκρατίας στους εργαζόμενους και για να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για κατεδάφιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κυρίως των σημερινών τριαντάρηδων, των σαραντάρηδων και των γυναικών.

Γι αυτό ο διάλογος για το ασφαλιστικό, στον οποίον καλεί η κυβέρνηση τα κόμματα και τα συνδικάτα, είναι σικέ και θέλει απλά να μας χρησιμοποιήσει ως κάδρο στις προαποφασισμένες πολιτικές της για μείωση των συντάξεων και για αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συμμετάσχει σε έναν τέτοιο προσχηματικό διάλογο. Θα δώσουμε την απάντησή μας στην κυβέρνηση και στον κ. Αναλυτή στους δρόμους των αγώνων. Όπως πέρυσι ήταν η χρονιά του άρθρου 16, φέτος για την Αριστερά και τα κινήματα θα είναι η χρονιά του ασφαλιστικού.

To Γραφείο Τύπου