Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/10/2007

Χωρίς γιατρούς τρία αγροτικά ιατρεία στο Δήμο Κρουσσών στο Κιλκίς

Ερώτηση του Θ.Λεβέντη και της Ε.Αμμανατίδου προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Πάνω από 1.500 κάτοικοι παραμένουν εδώ και πέντε μήνες χωρίς γιατρούς. Συγκεκριμένα, οι θέσεις στα ιατρεία της Τερπύλλου, του Ελληνικού και του Κεντρικού παραμένουν κενές από το μήνα  Μάιο. Οι κάτοικοι από τότε στηρίζονται στις επισκέψεις γιατρών από γειτονικά χωριά ή αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο του Κιλκίς ακόμη και για απλές περιπτώσεις.

Στο Δήμο Κρουσσών για 7.000 κατοίκους, κυρίως ηλικιωμένους, υπάρχουν σήμερα μόνο 4 αγροτικοί γιατροί για 37 οικισμούς. Η ελλιπέστατη υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων και μάλιστα ηλικιωμένων, καθώς και η αναγκαστική μετακίνησή τους στο νοσοκομείο του Κιλκίς, προξενήσει δικαιολογημένη αγανάκτηση. Ήδη από τον Μάιο έχει σταλεί έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας με το οποίο ζητείται να τοποθετηθεί το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, καθώς και να εξοπλιστούν τα ιατρεία με τον αναγκαίο ιατρικό και τεχνολογικό  εξοπλισμό.

 Μέχρι τώρα το Υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί παρά τις εκκλήσεις των εργαζομένων αγροτικών ιατρών στην περιοχή που αναγκάζονται να βλέπουν εκατόν είκοσι με εκατόν σαράντα άτομα την εβδομάδα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

•    Είναι σε γνώση του η σοβαρή έλλειψη για τα εν λόγω τρία αγροτικά ιατρεία;

•    Με ποια άμεσα μέτρα και ενέργειες θα φροντίσει για την κάλυψη των κενών το συντομότερο δυνατόν, ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία των κατοίκων του Δήμου Κρουσσών και να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η υγεία τους;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ