Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/10/2005

Δήλωση του Ν.Βούτση για την αντίδραση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στις προτάσεις για το σταδιακό διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας

Ο Νίκος Βούτσης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος τύπου και επικοινωνίας του ΣΥΝ, έκανε την παρακάτω δήλωση αναφορικά με την αντίδραση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στις προτάσεις για το σταδιακό διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.

«Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, η Ιεραρχία της Ελλάδας απαντάει με ύβρεις και με στενό συντεχνιακό πνεύμα, ως επιμελητήριο ή συνδικάτο που θέλει να αποτρέψει την απώλεια επαγγελματικών προνομίων, στις απολύτως τεκμηριωμένες προτάσεις της Ένωσης Δικαιωμάτων. Ίσως ενοχλούνται από την ευρεία πολιτική συναίνεση και από τον ρεαλιστικό χαρακτήρα των προτάσεων που μπορούν να οδηγήσουν άμεσα και χωρίς, οπωσδήποτε πριν, την αναγκαία συνταγματική αναθεώρηση στον λειτουργικό - και ιδεολογικό- θεσμικό διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. Εντύπωση όμως προκαλεί η ποιότητα με την οποία η συγκεκριμένη ενόχληση διανθίζει με ύβρεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς μια σοβαρή επιστημονική προσπάθεια για ένα υπερώριμο ζήτημα θεσμικού εκσυγχρονισμού.»

To Γραφείο Τύπου