Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/10/2007

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά, για την απόφαση της Eurostat να εγκρίνει την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μας μόνο κατά 9,6%

Ο Παν. Λαφαζάνης, Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας την απόφαση της Eurostat να εγκρίνει την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μας μόνο κατά 9,6%, έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Η έγκριση της Eurostat για αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μας κατά 9,6%, αντί του 25,7% που είχε προτείνει η κυβέρνηση, έρχεται να αποκαλύψει την αυθαιρεσία και την προχειρότητα των κυβερνητικών προτάσεων αλλά και τις εμφανείς σκοπιμότητες, που όπως είχαμε υπογραμμίσει, υπέκρυπταν.

Το γεγονός ότι η αναθεώρηση του ΑΕΠ θα ανέλθει μόνο στο 9,6%, σε συνδυασμό και με τις απαράδεκτες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό έως το 2010, προμηνύει ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση της ήδη σκληρής λιτότητας και της πρωτοφανούς φοροεπιδρομής σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Τον ελληνικό λαό αναμένουν πολύ δύσκολές μέρες με μόνους κερδισμένους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τις Τράπεζες και τους ιδιοκτήτες πολύ μεγάλων ακίνητων περιουσιών."

To Γραφείο Τύπου