Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/10/2007

Δίωξη στελέχους της ΔΕΗ

Ερώτηση του Γ.Δραγασάκη και του Μ.Παπαγιαννάκη προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας

Σε συνέχεια αναφοράς που έχει κατατεθεί από 20/12/2006, σχετικά με τη συστηματική υπηρεσιακή απαξίωση στελέχους της ΔΕΗ και επειδή δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα, επανερχόμαστε και θέτουμε υπόψη σας τα εξής:

Σε στέλεχος της ΔΕΗ, επεβλήθησαν ποινές από τα, Πρωτοβάθμιο και Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικά Συμβούλια περί επιβολής ποινής έξι(6) ημερών και στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Κρίσεως υπηρεσιακής του στασιμότητας στο μισθολογικό κλιμάκιο1α.

Ο εν λόγω εργαζόμενος έχει ήδη προσφύγει στο Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο Κρίσεως (αρ.πρωτ. ΛΚΔΜ 21175/4-12-06) επειδή θεωρεί άδικη και εκδικητική την τιμωρία του.

Στην τιμωρία αυτή έντονα έχουν αντιδράσει οι συνδικαλιστικοί φορείς του χώρου οι οποίοι με σχετικές επιστολές έχουν εκφράσει τη συμπαράσταση στη δίωξη του συναδέλφου τους, και θεωρούν ότι η δίωξη αφορά τις απόψεις που εξέφρασε δημόσια για την προστασία των συμφερόντων της επιχείρησης και την εξοικονόμηση ενέργειας με σωστή χρήση του εξοπλισμού της. Τονίζουν δε ιδιαίτερα την επιστημονική του κατάρτιση, το ήθος και την εν γένει προσφορά του στην επιχείρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απόψεις αυτές εκφράστηκαν σε γραπτή εργασία που του ζητήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών και παρουσιάστηκε σε ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 3/11/06.    

Επειδή είναι ανεπίτρεπτο να διώκονται άξια στελέχη για τις επιστημονικές απόψεις που τυχόν εκφράζουν και μάλιστα με γνώμονα το καλό της επιχείρησης που απασχολούνται

Ερωτάται ο κ. υπουργός

-Είναι εις γνώση του η δίωξη του εν λόγω στελέχους στη ΔΕΗ και κυρίως συμφωνεί με τις ενέργειες εις βάρος του;

-Προτίθεται να λάβει άμεσα μέτρα για την υπηρεσιακή αποκατάστασή του;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Γιάννης Δραγασάκης                                                       

Μιχάλης Παπαγιαννάκης