Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/10/2005

Επίσκεψη του Νίκου Κωνσταντόπουλου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος βουλευτής και πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού δήλωσε:

«Ζήτησα να δω τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του εκφράσω σκέψεις και ανησυχίες για δύο κεντρικά πολιτικά ζητήματα, την εξωτερική πολιτική της χώρας και το εσωτερικό κλίμα που υπάρχει στο δημόσιο βίο.

Στην εξωτερική πολιτική της χώρας υπάρχει μια αντίφαση μεγάλη, που την κρατά καθηλωμένη κι αναποτελεσματική γιατί δίνουμε μάχες οπισθοφυλακών εγκλωβισμένοι σε στερεότυπα του παρελθόντος. Θα έπρεπε με συνεκτικές πρωτοβουλίες, με μια οργανωμένη και δραστήρια εξωτερική πολιτική να αξιοποιούμε τις δυνατότητες που διαμορφώνονται γύρω μας, τόσο στο ευρωπαϊκό πλαίσιο όσο και στο διεθνή περίγυρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της μάχης οπισθοφυλακών είναι το λεγόμενο «σκοπιανό».

Στο εσωτερικό πολιτικό κλίμα είναι φανερό ότι, η απουσία αποτελεσματικής και αξιόπιστης πολιτικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων διαφοράς και διαπλοκής κρατάει τη δημοκρατία σε διαρκή ομηρία. Είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι, όσο διατηρείται αυτό το κλίμα η πολιτική χάνει την αυτονομία τους και κακοποιείται κάθε μέρα η δημοκρατία από ένα απέραντο «κιτσαριό» το οποίο κυριαρχεί. Είναι ανάγκη η δημοκρατία να υπερασπιστεί την αυτονομία της, τις αξίες της, τον εαυτό της.

Διατύπωσα στον κ. Πρόεδρο τη σκέψη, μήπως θα ήταν χρήσιμο να πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη, υπό την Προεδρία του, των πολιτικών αρχηγών για την αντιμετώπιση αυτού του κεντρικού προβλήματος που αλλοιώνει και μεταλλάσσει το πολιτικό μας σύστημα.»

To Γραφείο Τύπου