Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/10/2007

Απόσπασμα από την ομιλία του Δημ. Στρατούλη στο συνέδριο της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ για το ασφαλιστικό

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, μιλώντας στο συνέδριο της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ για το ασφαλιστικό ανέφερε τα εξής:

«Από όσα έχουν αναφέρει μέχρι τώρα δημόσια ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης, προκύπτει ότι ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αλλαγή του σημερινού δημόσιου, κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Το πέρασμα δηλαδή στο λεγόμενο σύστημα των τριών πυλώνων: της Εθνικής Σύνταξης που θα είναι ένα μικρό ποσό που θα δίνεται αντί της σημερινής κύριας σύνταξης, της επαγγελματικής σύνταξης αντί της σημερινής επικουρικής, που θα λειτουργεί με κεφαλαιοποιητικό-ανταποδοτικό χαρακτήρα και της σύνταξης που θα προέρχεται από την ιδιωτική ασφάλιση.

Είναι αυτονόητο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παίξει το ρόλο της γλάστρας σʼ ένα τραπέζι διαλόγου, όπου θα προσφέρεται από την κυβέρνηση ως κύριο πιάτο η περικοπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, η αύξηση των ορίων ηλικίας και η μείωση των συντάξεων κυρίως των σημερινών τριαντάρηδων-σαραντάρηδων και των γυναικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης και θα προβάλει τις δικές του προτάσεις για την κοινωνική ασφάλιση έχοντας ως προτεραιότητες:

To Γραφείο Τύπου