Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/10/2007

Δήλωση Σόφης Παπαδόγιαννη για το πρόβλημα της καύσης καλωδίων στην περιοχή του Τάυρου, από Ρομά

Η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, μιλώντας στο ρ/σ «105.5 Στο Κόκκινο», από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων του Δήμου Ταύρου, που έγινε έξω από το Υπ. Εσωτερικών, με αίτημα την άμεση παύση της καύσης καλωδίων από τους τσιγγάνους στην περιοχή τους, αναφερόμενη στο πρόβλημα, μεταξύ άλλων είπε:

«Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον και την υγεία όλων των κατοίκων της περιοχής, των δημοτών του Ταύρου, αλλά και των τσιγγάνων.

Παρά τις συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων, καμία δημόσια αρχή δεν δηλώνει αρμόδια και δεν δίνει λύση στο πρόβλημα. Τονίζω ιδιαιτέρως ότι οι διαμαρτυρίες δεν προέρχονται από κάποια ρατσιστικού χαρακτήρα εκδήλωση, αλλά από την οξύτητα του υπάρχοντος προβλήματος. Οι περιπτώσεις αυτές δεν αντιμετωπίζονται ούτε με βίαια μέτρα, ούτε όμως με απραξία.

Αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι η παύση της καύσης καλωδίων και ταυτόχρονα ένα σχέδιο στήριξης,  ένταξης και μετεγκατάστασης των Ρομά, σε τοποθεσία κοινά αποδεκτή με κατάλληλες υλικές υποδομές. Να αξιοποιηθούν ουσιαστικά τα κονδύλια της Ε.Ε. τα οποία χάνονται στα γραφειοκρατικά γρανάζια».

To Γραφείο Τύπου