Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/10/2007

Δήλωση Δημ.Στρατούλη σχετικά με τις δηλώσεις Αντώναρου για το διάλογο για το ασφαλιστικό

Σχετικά με τις δηλώσεις Αντώναρου για το διάλογο για το ασφαλιστικό ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος της εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

«Όσα δήλωσε σήμερα ο κύριος Αντώναρος περί μη πρόθεσης της κυβέρνησης για ανατροπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας θυμίζει τους διακριτούς ρόλους στο κινηματογραφικό έργο «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος».

Το ρόλου του «κακού» για το ασφαλιστικό τον παίζει ο Αναλυτής -όπως ο Σπράος επί κυβέρνηση Σημίτη - που προτείνει αυξήσεις ορίων ηλικίας και μειώσεις συντάξεων. Το ρόλο του «άσχημου» τον παίζει ο κύριος Γκαργκάνας που προτείνει την κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Το ρόλο του «καλού» προσπαθεί να παίξει η κυβέρνηση δια του κυρίου Αντώναρου, που κρατά δήθεν κάποιες αποστάσεις από όσα λένε οι δύο προηγούμενοι, χωρίς όμως να καταδικάζει ευθέως τις προτάσεις τους.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ας αφήσει επιτέλους τα παραμύθια. Εάν δεν ήθελε να περικόψει ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά να τα βελτιώσει, δεν θα παρακαλούσε τα κόμματα και τα συνδικάτα να έλθουν σε διάλογο. Θα προχωρούσε μόνη της, για να πάρει και τα εύσημα από τους ασφαλισμένους.

Αντίθετα, η κυβέρνηση προωθεί περικοπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ψάχνει με το δόλωμα του διαλόγου να βρει πρόθυμους συνενόχους».

Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού