Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/10/2007

ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Ο Παν. Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά, σχολιάζοντας το κύμα ακρίβειας στις αγορές, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η καλπάζουσα και πρωτοφανής ακρίβεια αυτής της περιόδου στην αγορά και μάλιστα στα πιο βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως το ψωμί, το γάλα, κ.λ.π., σαρώνει κυριολεκτικά τα λαϊκά εισοδήματα.

Ιδιαίτερα το κυβερνητικό «αλαλούμ» με το πετρέλαιο θέρμανσης και την εξίσωση από 1/1/2008 της τιμής του με το πετρέλαιο κίνησης έχει τροφοδοτήσει μία άνευ προηγουμένου κερδοσκοπία που έχει ως αποτέλεσμα το πετρέλαιο θέρμανσης να εκτοξευθεί από τα μέσα Οκτώβρη σε τιμές πάνω από 20%.

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, παρακολουθεί ως θεατής το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, προβάλλοντας αστήρικτες δικαιολογίες. Ζούμε την παταγώδη χρεοκοπία του ιδεολογήματος των «απελευθερωμένων» αγορών, οι οποίες, με τη λειτουργία, τάχα, του ανταγωνισμού, θα ευνοούν τον καταναλωτή.

Το ιδεολόγημα αυτό παράγει, σχεδόν παντού, «καρτέλ», αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία, με το κράτος να καλύπτει τις πρακτικές λεηλασίας των καταναλωτών.

To Γραφείο Τύπου