Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/10/2007

Σχετικά με τα δικαιώματα των ερασιτεχνικών συλλόγων από τα έσοδα των αθλητικών εταιρειών

Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με την απόδοση ή όχι των ποσοστών από τα πωληθέντα εισιτήρια των ποδοσφαιρικών αγώνων στον Παναθηναϊκό δεν είναι εσωτερική υπόθεση μόνο μιας ομάδας.

Η πλειονότητα των ποδοσφαιρικών και καλαθοσφαιρικών εταιρειών προσπαθεί να αυξήσει τα κέρδη της απαλλασσόμενη ακόμα και από την ελάχιστη συμβολή - οξυγόνο που έχει απομείνει προς τα μητρικά αθλητικά σωματεία, ως ανταπόδοση της χρήσης των εμβλημάτων, των τίτλων, των γηπεδικών τους εγκαταστάσεων, αλλά και της ιστορίας και των φιλάθλων τους.

Η πολιτεία έχει σοβαρές ευθύνες γιατί εδώ και χρόνια έχει αποδεχθεί και με νομοθετικές παρεμβάσεις το ψαλίδισμα των δικαιωμάτων των ερασιτεχνικών συλλόγων.

Σήμερα, σε ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό αλλά το σύνολο των σωματείων, η αθλητική ηγεσία δεν μπορεί να κάνει το Πόντιο Πιλάτο, για να μη στεναχωρήσει τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και ΚΑΕ. Η αθλητική νομοθεσία είναι πλέον αναντίστοιχη της σημερινής πραγματικότητας και χρειάζεται άμεση τροποποίηση. Αλλά στη κατεύθυνση της ενίσχυσης των δικαιωμάτων των ερασιτεχνικών συλλόγων κι όχι της απεμπόλησης του μέλλοντός τους. Στη κατεύθυνση της εναρμόνισης του μεγέθους της οικονομικής ανταπόδοσης των ΠΑΕ προς τους μητρικούς συλλόγους, αναλόγως των συνολικών και πραγματικών τους εσόδων.

Τμήμα Αθλητισμού