Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/10/2007

Πυρόπληκτοι σπουδαστές ΙΕΚ

Ερώτηση Γ.Δραγασάκη, Τ.Κουράκη, Π.Λαφαζάνη προς τους Υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών, Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας

Με τις αποφάσεις αριθ. Φ5/95304/Β3 και Φ5/95303/Β3/2007 του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, παρέχεται οικονομική ενίσχυση για την άμεση διευκόλυνση των πληγέντων φοιτητών ή σπουδαστών από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Όπως τονίζεται στη σχετική απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «δικαιούχοι είναι όλοι οι σπουδαστές και φοιτητές Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ ή Ανωτέρων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών που προέρχονται από πληγείσες περιοχές από πυρκαγιές εντός του 2007, εφόσον η περιουσία του ίδιου ή των γονέων του υπέστη ζημία από την πυρκαγιά».

Με βάση τις ανωτέρω αποφάσεις, οι σπουδαστές των Δημόσιων ΙΕΚ όπως επίσης και των Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ που προέρχονται από πληγείσες περιοχές, δε δικαιούνται την παραπάνω οικονομική ενίσχυση.

Επειδή αυτό αποτελεί διάκριση, προτείνουμε να συμπεριληφθούν και οι εν λόγω σπουδαστές στις ανωτέρω αποφάσεις.

Κατόπιν αυτού,

ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

Αν προτίθενται να προχωρήσουν στην αναγκαία τροποποίηση των ανωτέρω αποφάσεων ώστε να συμπεριληφθούν και οι σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ και των Σχολών του ΟΑΕΔ.

Οι ερωτώντες βουλευτές

Δραγασάκης Γιάννης

Κουράκης Τάσος

Λαφαζάνης Παναγιώτης