Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/11/2005

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ στη σημερινή, τακτική συνεδρίασή της ασχολήθηκε με την αποτίμηση των εργασιών του 1ου Συνεδρίου του Κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά», το οποίο διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 29-30 Οκτωβρίου 2005.

Το Συνέδριο αποτέλεσε από κάθε άποψη σημαντικό πολιτικό γεγονός, ιδιαίτερα για τις πολιτικές δυνάμεις και τον κόσμο της Αριστεράς, στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη. Οι εργασίες διεξήχθησαν δημόσια και - κατά κοινή παραδοχή - υπήρξαν ουσιαστικές και συνθετικές με πλήρη σεβασμό του καταστατικού του κόμματος. Η εκτίμηση αυτή αφορά τις εργασίες του τελικού σώματος αλλά και τις συνεδριάσεις του συμβουλίου αρχηγών και της εκτελεστικής επιτροπής για την προετοιμασία και έγκριση των ντοκουμέντων και την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος, όπως επίσης και την ολοήμερη συνέλευση γυναικών της 28 Οκτωβρίου.

Η Π.Γ. απευθύνει προς τους δεκάδες συντρόφους/ισες, τους φίλους και φίλες του κόμματος τις ευχαριστίες και την ικανοποίηση του κόμματος για την εξαιρετική τους συμβολή στην πολυήμερη διοργάνωση όλων των εργασιών και της εκδήλωσης, όπως και για τη φιλοξενία εκατοντάδων συντρόφων εκπροσώπων 17 κομμάτων - μελών, 9 κομμάτων - παρατηρητών και συνολικά εκπροσώπων από 55 κόμματα 42 χωρών προσκεκλημένων του Συνεδρίου.

Η Διακήρυξη της Αθήνας και τα γενικά και ειδικότερα πολιτικά ντοκουμέντα που εγκρίθηκαν από το τελικό σώμα του Συνεδρίου όπως και οι εισηγητικές και άλλες δημόσιες παρεμβάσεις των ηγετών των κομμάτων προσέδωσαν σαφή δυναμική και έμπνευση στην συλλογική προσπάθεια. Ενισχύουν την αναγκαία και ενεργητική προσπάθεια συσπείρωσης των εναλλακτικών αριστερών δυνάμεων, ενθάρρυνσης και ενίσχυσης των κοινωνικών κινημάτων, αλλά και προώθησης της επεξεργασίας της εναλλακτικής αριστερής πρότασης. Μιας εναλλακτικής πρότασης που προωθεί μια Ευρώπη της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της λαϊκής συμμετοχής, σε αντιπαράθεση με τις πολιτικές των κυρίαρχων δυνάμεων, πολιτικές που υπηρετούν το νεοφιλελευθερισμού και τις αξίες του, προωθούν αντικοινωνικές επιλογές και συναινούν στις ευρωατλαντικές στρατηγικές.

To Γραφείο Τύπου