Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/10/2007

Ανακοίνωση Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΝ για το τελικό σχέδιο της απόφασης-πλαισίου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ε.Ε.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ, σχολιάζοντας το τελικό σχέδιο της απόφασης-πλαισίου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ε.Ε., τονίζει:

Επιδεινώνεται δραματικά το μέλλον για τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Ε.Ε., με συνομολόγηση των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης. Με το τελικό σχέδιο της απόφασης-πλαισίου, στο οποίο κατέληξαν, επικαλούμενοι ζητήματα δημόσιας ασφάλειας αλλά και «προστασίας προσωπικών δεδομένων», αφήνουν πλέον ανοιχτό το δρόμο για χρήση και αξιοποίησή τους από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές, τις ιδιωτικές εταιρείες και κάθε ενδιαφερόμενο τρίτο κράτος ακόμα και τις μυστικές υπηρεσίες.

Η καταγραφή και τήρηση αυτής της τεράστιας βάσης δεδομένων είναι απολύτως εμπλουτισμένη πλέον με το σύνολο των δραστηριοτήτων,  απόψεων και άλλων επιλογών  των ευρωπαίων πολιτών.

Το Οργουελικό σκηνικό που εξελίσσεται περιλαμβάνει καταγραφή και ανταλλαγή πληροφοριών για τις πολιτικές απόψεις, τη συνδικαλιστική δράση την εθνοτική καταγωγή αλλά και τον σεξουαλικό προσανατολισμό των κατοίκων της Ε.Ε.

Η νέα απόφαση-πλαίσιο δίνει τη χαριστική βολή στις ελευθερίες, τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα στην Ε.Ε., με την πλήρη συμμετοχή και συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης.

Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα κοινωνικά κινήματα σε επαγρύπνηση, να μην επιτρέψουμε περαιτέρω καταπάτηση των ελευθεριών και δικαιωμάτων μας.

Τμήμα Δικαιωμάτων