Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/10/2007

Ανάγκη έργων για ασφαλή διέλευση στην εθνική οδό Καλαμάτας-Σπάρτης

Ερώτηση Φ.Κουβέλη, Γ.Δραγασάκη και Ε.Αμμανατίδυ προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ

Ο δρόμος Καλαμάτας - Σπάρτης είναι ο κύριος δρόμος που συνδέει τους Νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας, αλλά και ο μοναδικός δρόμος πρόσβασης σε ένα από τα ωραιότερα βουνά της πατρίδας μας, τον Ταΰγετο, ο οποίος παρά τα 115.000 καμένα στρέμματα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό τόπο επίσκεψης, όχι μόνο για τους Μεσσηνίους και τους Λάκωνες, αλλά για όλους τους επισκέπτες.

Υπάρχουν όμως σοβαρά προβλήματα στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, τα οποία δημιουργούν κινδύνους για την ασφαλή διέλευση αυτοκινήτων και επιβατών. Τα προβλήματα προέρχονται από πτώσεις βράχων σε συγκεκριμένα σημεία, από ελλιπή καθαρισμό ρείθρων και τάφρων και από έλλειψη αναγκαίων έργων βελτίωσης και συντήρησης του συγκεκριμένου δρόμου.

Στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, είχαμε θέσει πάλι το θέμα «ανάγκη έργων στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης», αλλά τίποτα ουσιαστικό  δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου έχουν επιδεινώσει τα προβλήματα και έχουν καταστήσει επείγον και άκρως αναγκαίο το θέμα της χρηματοδότησης και της άμεσης εκτέλεσης των έργων που απαιτούνται, με σκοπό να καταστεί ασφαλής η εθνική οδός Καλαμάτας-Σπάρτης και να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι ατυχημάτων.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Σε ποιές άμεσες ενέργειες θα προβούν προκειμένου:

Οι ερωτώντες  Βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Γιάννης   Δραγασάκης

Ευαγγελία   Αμμανατίδου– Πασχαλίδου