Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/10/2007

Τηλεπικοινωνίες και ενέργεια παραδίδονται σε πολυεθνικά συμφέροντα

Ο Παν. Λαφαζάνης , υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής της Βʼ Πειραιά του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αναφερόμενος στην πώληση από τη ΔΕΗ της συμμετοχής της στην TELLAS έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η απαράδεκτη εκποίηση από τη ΔΕΗ, και μάλιστα έναντι ευτελούς τιμήματος, της συμμετοχής της στην TELLAS, μαζί με την παραχώρηση του δικτύου της, συνιστά άλλη μια τραγική εξέλιξη στην πλήρη παράδοση των τηλεπικοινωνιών της χώρας στις πολυεθνικές εταιρείες.

Η πώληση της συμμετοχής της ΔΕΗ στην TELLAS (50% πλην μιας μετοχής) αποτελεί, επίσης, ένα ακόμα βήμα στον σχεδιαζόμενο κατατεμαχισμό και ιδιωτικοποίηση της ίδιας της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα που η ΔΕΗ πωλεί την TELLAS, η επίσημη συμμετοχή της MARFIN INVESTMENT GROUP στον ΟΤΕ φτάνει το 14%-στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερο- σε ένα δρόμο πλήρους ελέγχου του τηλεπικοινωνιακού μας οργανισμού.

Μια χώρα που παραδίδει τις τηλεπικοινωνίες της αλλά και τον τομέα της ενέργειας στα ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα σε πολυεθνικές εταιρείες, δεν μπορεί να έχει μέλλον παρά μόνο ως μια ευρωπαϊκή έκδοση των γνωστών «μπανανιών» της Καραϊβικής».

To Γραφείο Τύπου