Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/11/2005

Δήλωση του Ν.Βούτση, υπεύθυνου Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ σχετικά με την απόφαση του ΕΣΡ για τη διακοπή της λειτουργίας του ραδιοσταθμού BEST

Εκφράζουμε την έκπληξη αλλά και την οργή μας για την απόφαση του ΕΣΡ σχετικά με τη διακοπή της λειτουργίας του πολύ καλού μουσικού ραδιοσταθμού «BEST».

Είναι ακατανόητες, βεβαίως, τόσο η επί της ουσίας (βωμολοχίες) αιτίαση που δεν δικαιολογεί την βαρύτατη ποινή, όσο και η επίκληση της συλλογική ευθύνης της ιδιοκτησίας και της διεύθυνσης του ραδιοσταθμού, στο όνομα του όποιου προβλήματος για μια και μόνη εκπομπή, βάσει του περιεχομένου της οποίας έκρινε το ΕΣΡ ότι θα είχε δικαιοδοσία για να παρέμβει.

Πέραν όμως αυτών των ζητημάτων, που καθιστούν την απόφαση απολύτως έωλη και βαρύτατα λογοκριτική, θα έπρεπε τα μέλη του ΕΣΡ να είχαν γνώση και γνώμη για το ποιόν, το επίπεδο πολιτισμού και αισθητικής των εκπομπών, όπως και για την άμεμπτη, μακρόχρονη, αιρετική και πρωτοποριακή διαδρομή του Γρ. Ψαριανού στα ερτζιανά, προτού να ρίξουν τους «κεραυνούς» τους στις σχετικές εκπομπές λόγου, στις οποίες, επί δεκαπενταετία, ο Γρ. Ψαριανός έχει διακριθεί .

Ελπίζουμε οι εύλογες αντιδράσεις που θα ξεσηκώσει η απόφαση να οδηγήσουν στην άμεση ανάκληση αυτής της ίδιας της απόφασης, ως ελάχιστη απόδειξη ότι το ΕΣΡ διαμορφώνει τις τελικές του αποφάσεις σε επαφή με την κοινωνία και όχι σε βάρος των αρχών τις οποίες, εκ του νόμου, έχει ιδρυθεί για να προασπίζει.

To Γραφείο Τύπου