Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/10/2007

Δήλωση Δημ. Στρατούλη Σχετικά με την αναλογιστική μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό

Σχετικά με την αναλογιστική μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό ο Δημ. Στρατούλης, μέλος Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής ΣΥΝ δήλωσε τα εξής:

Από τη μελέτη του ΔΓΕ προκύπτει, ότι το κλίμα της ασφαλιστικής τρομοκρατίας που δημιούργησαν το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της Ν.Δ. και οι κ.κ.. Αναλυτής και Γκαργκάνας, ως φερέφωνά της, δεν είχε να κάνει με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά με το στόχο της να δικαιολογήσει τη λήψη μέτρων για μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας, κυρίως των νέων και των γυναικών.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ,  ότι τα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας δεν είναι ούτε τα όρια ηλικίας, που είναι ίδια ή και μεγαλύτερα από τα ισχύοντα στις άλλες χώρες της Ευρώπης, ούτε τα επίπεδα των παροχών της προς τους ασφαλισμένους, που είναι εξευτελιστικά χαμηλά.

Το βασικό πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης είναι ότι όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις έσπασαν τον «κουμπαρά» των αποθεματικών της και μοίρασαν και μοιράζουν το περιεχόμενό του στους τραπεζίτες, στις επιχειρήσεις και στα λαμόγια.

Γι αυτό το λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για:

-    Την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής, την επιστροφή των διαχρονικά λεηλατηθέντων αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης και την απόδοση σ΄ αυτήν όλων των χρεών του δημοσίου και των ιδιωτών.

-    Τη δημιουργία ενός νέου «κουμπαρά», που θα κλειδώσει και θα ανοίξει μετά το 2025, για να στηρίξει τους νέους ασφαλισμένους. Το περιεχόμενό του θα γεμίσει από τη μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών και από τη φορολογία των κερδοφόρων επιχειρήσεων και τραπεζών και των εισοδημάτων που παράγονται από την περιουσία της Εκκλησίας.

To Γραφείο Τύπου