Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/11/2005

Αλ.Αλαβάνος: Η κυβέρνηση δίνει στους πολίτες το παράδειγμα παρανομίας και ασέβειας στις αποφάσεις της δικαιοσύνης

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ παρέστη σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι απολυμένες/οι του Κ.Ε.Θ.Ι.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, παρέστη σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι απολυμένες/οι του Κ.Ε.Θ.Ι. (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας), Ν.Π.Ι.Δ, διαμαρτυρόμενοι για την αποστολή εξώδικου από τη Διοίκηση του Κ.Ε.Θ.Ι., παρά τη δικαστική δικαίωσή τους από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, και έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Αυτό που γίνεται στο Κέντρο για Θέματα Ισότητας είναι εξωφρενικό. Η κυβέρνηση δίνει στους πολίτες το παράδειγμα παρανομίας και ασέβειας στις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιωθεί με ασφαλιστικά μέτρα από τα δικαστήρια και η κυβέρνηση τις διώχνει με εξώδικα από τη δουλειά τους.

Το φοβερό είναι ότι ακριβώς σε έναν Οργανισμό για τα Θέματα Ισότητας των Γυναικών απολύονται νέες εργαζόμενες, μητέρες από μονογονεϊκές οικογένειες, άλλες με ανάπηρα παιδιά για να προσληφθούν τα «γαλάζια παιδιά».

Αυτή η παρανομία της κυβέρνησης είναι πιλοτική και στοχεύει να μην εφαρμόσει και σε άλλες κατηγορίες συμβασιούχων που δικαιώνονται με ασφαλιστικά μέτρα από τα δικαστήρια, όπως στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Καλώ τον Υπουργό Εσωτερικών να εφαρμόσει τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και την Οδηγία 70/99 της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς εξαιρέσεις.»

To Γραφείο Τύπου