Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/10/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη σχετικά με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το α' οκτάμηνο του 2007

Ο Παν. Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το αʼ οκτάμηνο του 2007, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η νέα αύξηση των ελλειμμάτων στο εμπορικό ισοζύγιο και ισοζύγιο πληρωμών κατά το αʼ οκτάμηνο του 2007, τα οποία κατά την εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδας θα εκτοξευθούν σε νέα πρωτοφανή ύψη κατά το τρέχον έτος, επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ακολουθούνται επί χρόνια στη χώρα μας και κλιμακώνει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Αυτά τα πρωτοφανή εξωτερικά ελλείμματα καταδεικνύουν ότι οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της χώρας μας δεν είναι διατηρήσιμοι και ότι η ελληνική οικονομία κινδυνεύει να περιπέσει σταδιακά σε ύφεση τα επόμενα χρόνια.

Αποδεικνύεται ότι οι ακολουθούμενες οικονομικές πολιτικές μπορεί να αυξάνουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και τις χρηματιστηριακές αποδόσεις, να διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες και τη φτώχεια, αδυνατούν, όμως, να προσδώσουν ενδογενή δυναμισμό στην οικονομία. Αντίθετα, παράγουν όλο και πιο μεγάλα εξωτερικά ελλείμματα που υποθηκεύουν τις οικονομικές προοπτικές της χώρας και το μέλλον του ελληνικού λαού.

To Γραφείο Τύπου