Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/10/2007

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς με τη Διοίκηση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Είχαμε μια συνάντηση με τη διοίκηση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας και συζητήσαμε μια σειρά ζητήματα στα οποία είχαμε απόλυτη συμφωνία.

Το πρώτο είναι ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό που ετοιμάζει νομοθετικά σήμερα η κυβέρνηση δηλαδή, οι πόροι και η περιουσία που ανήκει στο Ταμείο Πρόνοιας των απλών κληρικών να περάσει στις Μητροπόλεις. Δεν μπορεί από τους μη έχοντες να πηγαίνει στους κατέχοντες. Από τους πολλούς στους λίγους. Και σ΄αυτό το ζήτημα παρεμβαίνουμε με δυναμικό τρόπο στις συζητήσεις που γίνονται στη Βουλή.

Το δεύτερο είναι ότι με τα νέα μέτρα σχετικά με την ασφάλιση των κληρικών έχει σημασία να μην πεταχθεί ούτε ένας από τους εργαζομένους σήμερα στο Ταμείο Πρόνοιας στο δρόμο και να μπορέσουν όλοι να αποκατασταθούν.

Και το τρίτο, το οποίο το θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό, νομίζουμε ότι αρκετά είναι τα προβλήματα τα μισθολογικά κ.ά. που έχουν οι κληρικοί, δεν χρειάζεται να υπάρχει και αυτό το μηνιαίο χαράτσι των 8 περιπου ευρώ για το περιοδικό ΕΚΚΛΗΣΙΑ, σε μη εθελοντική μάλιστα  βάση, το οποίο παραβιάζει και συνταγματικές και νομοθετικές αρχές.

Εμείς σε όλα αυτά τα ζητήματα θα μείνουμε αγωνιστικά στο πλαϊ του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΛΛΑΣ: Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας σήμερα να επισκεφθούμε τον κ. Πρόεδρο για να τον ευχαριστήσουμε για όλη την καλή συμπεριφορά που δείχνει απέναντί μας για θέματα εργασιακά. Να τον συγχαρούμε για την εκλογή του και για την αύξηση του ποσοστού του κόμματός του στις εκλογές κ.λπ. και να του ζητήσουμε η βοήθεια αυτή να είναι αμέριστη και στο μέλλον, όχι μόνο στο παρόν.  Τα ζητήματα που συζητήσαμε σας τα ανέφερε ο κ. Πρόεδρος του οποίου τη  βοήθεια και τη συμπαράσταση  θα χρειαστούμε και στο μέλλον διότι έχουμε μπροστά μας έναν νόμο πολύ βασικό για μας.

To Γραφείο Τύπου