Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/10/2007

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά με τεράστια πλειοψηφία «μια Ευρώπη απαλλαγμένη από το κάπνισμα»

Δημ. Παπαδημούλης: Θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε σήμερα, με ευρύτατη πλειοψηφία (560 ψήφους υπέρ, 63 κατά και 36 αποχές) την έκθεση Φλόρεντζ "για μια Ευρώπη απαλλαγμένη από το κάπνισμα". Η έκθεση αναφέρεται στην σχετική Πράσινη Βίβλο της Επιτροπής και ζητά ακόμη περισσότερες δράσεις για πρόληψη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε επίπεδο κρατών μελών, συντονισμένες δράσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, περιορισμό του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους,  καθώς και αυστηρότερους κανόνες για την πώληση τσιγάρων σε ανηλίκους.

Αιτιολογώντας την θετική ψήφο του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, μέλος της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε:

"Υποστήριξα την έκθεση Φλόρεντζ διότι συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας. Θα βοηθήσει ουσιαστικά στη μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων του καπνίσματος, τόσο στους νέους όσο και στους χρόνιους καπνιστές. Η προώθηση της άμεσης απαγόρευσης όλων των πρόσθετων ουσιών που ενισχύουν τον εθισμό και η προαγωγή των δράσεων πρόληψης τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κρατών μελών ανοίγουν ένα θετικό δρόμο. Το Ευρωκοινοβούλιο έκανε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία ένα σημαντικό και θετικό βήμα. Είναι πλέον ευθύνη της Κομισιόν και κυρίως των κρατών μελών να κάνουν γρήγορα τα αντίστοιχα βήματα."

To Γραφείο Τύπου